Traian Băsescu: Victor Ponta nu va pleca până când Iohannis nu îi dă garanţii că va fi numit un premier de la PSD

| 28 sep, 20:12

Fostul președinte Traian Băsescu a comentat, luni, faptul că Victor Ponta a scris pe Facebook că va conduce Guvernul atâta vreme cât șeful statului nu va fi de acord să numească un premier de la actuala majoritate.

Premierul Victor Ponta a afirmat, luni, că susține colaborarea dintre Guvern și președinte și va face acest lucru până la finalul mandatului, condiția fiind să vrea și președintele.  Ponta a arătat că va continua să conducă Executivul "cât timp președintele nu este de acord să numească un premier de la actuala majoritate și insistă cu «Guvernul Meu»".

"Este ceea ce au am intuit, că până nu îi da garanții că va fi numit un premier de la PSD, Ponta nu va pleca. PSD nu poate risca pierderea guvernului înaintea alegerilor, că ăsta e modul lor de a face alegerile", a comentat Traian Băsescu, citat de evz.ro.

Referitor la înscrierea sa în PMP, fostul şef al statului a spus că va face acest lucru până la 10 octombrie.

Citește și:  PONTA: Sunt de acord cu o colaborare Guvern – preşedinte. Condiţia e să vrea şi preşedintele

"Un sondaj al unui Institut deloc apropiat nouă, publicat într-un ziar virulent antiguvernamental, dar care are concluzii pe care le împărtășesc în totalitate:

1. Sunt pentru colaborare între Guvern și Presedinte și așa voi face până la finalul mandatului (cu condiția să vrea și Președintele);

2. Cât mai puțini ani "electorali" cu atât mai bine pentru stabilitate și coerență;

3. Sigur că Guvernul actual nu trebuie înlocuit de un guvern PNL/PDL total neligitim și condus de un Pedelist care a tăiat pensiile și salariile, a crescut TVA și a îndatorat țara la FMI;

4. Voi conduce Guvernul cât timp președintele nu este de acord să numească un premier de la actuala majoritate și insistă cu «Guvernul Meu»

5. Alegerile anticipate reprezintă o variantă total negativă pentru țară și oricum imposibilă", a scris premierul pe Facebook.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ