Transilvania, nu România! De ce îl susțin organizațiile maghiare pe Klaus Iohannis

| 07 noi, 2014

Klaus Iohannis separă Transilvania de România. În loc să se adreseze tuturor românilor Iohannis vorbește doar pentru „ardelenii” lui, ceea îl propulsează în topul preferințelor extremiștilor și iredentiștilor maghiari: László Tőkés, Zsolt Silaghy, Biro Zsolt.

László Tőkés, Zsolt Silaghy şi Biro Zsolt și-au declarat pe rând susținerea pentru Klaus Iohannis în turul doi al prezidențialelor.

"Suntem convinşi că domnul Klaus Iohannis, care este minoritar, va rezolva idealurile poporului secui din Transilvania!" a spus Laszlo Tokes în sprijinul lui Iohannis. Reamintim faptul că Tokes este singurul europarlamentar din istoria României care a cerut public protectorat pentru Transilvania din partea Ungariei.

Biro Zsolt, președintele PCM, a spus că “Iohannis este candidatul Ardealului. Ca un partid cu orientare regională, al maghiarilor și al secuilor, interesul nostru este ca în următorii cinci ani România să aibă un președinte care înțelege problema transilvană”. Trebuie menționat că poate cel mai cunoscut extremist maghiar, Csibi Barna, devenit “faimos” pentru că l-a spânzurat simbolic pe Avram Iancu la Miercurea Ciuc, a fost ales consilier local din partea PCM în aceeași localitate. Csibi Barna a continuat să se remarce prin susținerea teroriștilor pro-ruși din Ucraina imediat după anexarea Crimeei de către Rusia.

Szilágyi Zsolt, candidat în turul I la Preşedinţia României din partea Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), formaţiune foarte apropiată de Tőkés, a declarat că va vota şi în turul doi “pentru transilvanizarea României”.

Iohannis s-a declarat foarte mulțumit de susținerea pe care o primește de la Tokes și Szilágyi, chiar postând un mesaj de mulțumire pe Facebook, care ulterior a fost șters.

Reamintim că la mitingul de la Cluj susținut de ACL, Klaus Iohannis a spus: “ACUM, CĂ SUNTEM ÎNTRE NOI, ARDELENII, vreți să câștige Ponta?”.

Citeşte şi: Klaus Iohannis este criticat pentru asocierea cu extremiştii maghiari: Ne iei de proşti?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

42 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 2014
Eny
TRANSILVANIA ESTE O PARTE DIN ROMANIA
De ce oare unde este un subiect interesant, care spune ceva apar tot felul de comentarii ce nu au legatura cu tema?!
DA Transilvania, Moldova, Muntenia, Dobrogea, Oltenia, Banatul SUNT PARTI ALE ACESTEI TARI!
Romani de 1 Decembrie, este sarbatoarea noastra, indiferent cat de scarbiti sunteti de actuala conducere, veniti la parada! Se intampla o data intr-un an dar ne face sa ne simtim uniti. Aeasta este PUTEREA. Nu va lasati dezbinati de o mana de TANTALAI postaci basisti cu creiere spalate, sionisti, sau ce-or mai fi ei.
Se incearca dezbinarea tuturor romanilor pentru a ocupa si a gestiona mai bine resursele. Au murit strabunicii nostri in razboi pentru întregirea neamului, ganditi-va ce tara va ramane dupa noi copiilor nostri. DUMNEZEU sa ocroteasca ROMANIA!
22 noi, 2014
alia
Caut persoane dinamice, ambitioase si organizate, cu viziune, care vor un loc de munca part- time si venituri suplimentare. Doresc in echipa mea doar persoane serioase, perseverente, disciplinate care-si doresc sa castige bani in functie de munca depusa si de gradul de implicare. Pentru mai multe detalii despre inscriere si modalitatile de colaborare va rog sa ma contactati pe email [email protected], cu textul: Info
17 noi, 2014
gabi
Vrei sa fii asigurat financiar toata viata?
Locuri de munca urgente! Incheiati imediat contract legal si incepeti rapid o activitate noua, usoara, serioasa si profitabila! Foarte multi oameni au inceput deja sa lucreze! Seriozitatea noastra este absoluta! Primele castiguri au fost deja acordate! NU este joc piramidal sau MLM! Avem nevoie de operatori online care sa lucreze 3 ore pe zi si sa castige 300 dolari lunar! Pentru a afla detalii,trimiteti textul "Info" la adresa de email : [email protected]
16 noi, 2014
violeta
IMPORTANT!!!
Oferte de lucru pentru toti! Oferta este deja un fenomen! Foarte multi oameni lucreaza cu noi! Asiguram contract legal! Au fost trimise deja primele castiguri! Avem dovada platilor! NU e MLM si NU e joc piramidal! Castigati 300 dolari lunar, lucrand ca operator online, 3 ore pe zi! Va expediem detalii, daca trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]
15 noi, 2014
ion
imi e sila de voi
cata prostie e in capul unora .... va recunoasteti singuri

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ