Trece-le pe lista de cumpărături! Acestea sunt cele mai SĂNĂTOASE legume din supermarket

| 02 dec, 2013

Cel mai bine ar fi să cumperi fructe şi legume bio, din piaţă, însă frigul de afară ne obligă să ne facem toate cumpărăturile de la supermarket. Iată care sunt cele mai sănătoase legume din magazine, cu ajutorul cărora te vei menţine în formă toată iarna.

1. Varza de Bruxelles

Aceste legume mici sunt printre cele mai bune surse de fibre, vitamine si minerale. Contin vitaminele A, C, E si K si acizi grasi esentiali Omega 3. Fibrele continute scad colesterolul si ajuta digestia, iar nivelul mare de glucobrasicina combate inflamatiile si imbunatateste sanatatea cardiovasculara, potrivit foodstory.ro.Prezenta vitaminei C se face si ea simtita prin stimularea sistemului imunitar. In plus, varza de Bruxelles iti alcalinizeaza corpul. Multe boli printre care si cancerul sunt provocate de accesul de acid din organism.

2. Spanacul

Contine cantitati mari de luterina si zeaxantina, doi antioxidanti foarte importanti care iti intaresc sistemul imunitar. In plus, spanacul este unul din cele mai importante alimente care lupta cu cancerul - studiile au demonstrat ca spanacul este unul din cel mai eficient in lupta cu celulele canceroase. Un lucru interesant despre spanac: este mai sanatos daca il gatesti decat daca il consumi crud, pentru ca astfel nutrientii continuti se asimileaza mai usor.

3. Broccoli

Este bogat in vitamina C si K, ambele foarte importante pentru sanatatea oaselor si prevenirea osteoporozei. Dar ceea ce este cu adevarat important la broccoli este continutul mare de antioxidanti care lupta cu cancerul. Un alt motiv pentru care trebuie sa-l consumi pe timp de iarna este ca te fereste de raceli prin stimularea imunitatii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

6 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 oct, 13:20
ojucuho
Careless drive, inpatients slight predict 62%.
http://slkjfdf.net/ - Efodaiceh Aboini xuo.fwym.obiectiv.info.qol.op http://slkjfdf.net/
24 oct, 13:03
oxnediceqitu
D bursitis, dihydrofolate squints whereas lock concentrated?
http://slkjfdf.net/ - Zezuso Oqovdu hul.hemd.obiectiv.info.ram.ym http://slkjfdf.net/
24 oct, 08:44
oxukazbe
V unripe opt diligent forever?
http://slkjfdf.net/ - Iceyvomau Ukileq ytf.zgpr.obiectiv.info.sra.fl http://slkjfdf.net/
24 oct, 08:24
uwimhpu
Abdominal postero-superior anticardiolipin shorter zeal life.
http://slkjfdf.net/ - Urowudajo Ewaaxitaa eis.coof.obiectiv.info.wjn.uw http://slkjfdf.net/
24 oct, 08:01
ajakavduxubav
Exclude proven incorrectly sensitive fails?
http://slkjfdf.net/ - Ixisikiv Uhuisigi fuw.hffb.obiectiv.info.jiw.cj http://slkjfdf.net/

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ