Trei paşi simpli pentru o parolă imposibil de spart

| 16 apr, 2014

CNN.com alături de expertul în securiate Bruce Schneier a realizat un tutorial în trei paşi pentru cei care vor să fie siguri ca parola lor imposibil de spart.

De cele mai multe ori, utilizatorii folosesc parole simple, usor de retinut si usor de tastat. Aceasta este insa si prima greseala, scrie yoda.ro.

Primul pas din tutorialul CNN este utilizarea unei propozitii ca parola, nu un cuvant, pentru ca parola sa fie compusa apoi din initialele fiecarui cuvant.

Spre exemplu, luam textul: MY DOG NATE WOOFS AND RUNS IN HIS SLEEP. Acesta s-ar transcrie intr-o parola in felul urmator: m d N8 w @ r ! h s, parola devenind mdN8w@r!hs.

Al doilea pas este si cel mai simplu. Pentru a nu uita parola, salvati-o undeva bine, insa nu copy/paste, ci un indiciu. Poate chiar propozitia de la care a plecat totul.

Citeşte mai mult pe yoda.ro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ