Trei tipuri de cancer pot descoperi medicii dermatologi la nivelul pielii. REGULA care vă poate salva viaţa

| 13 iun, 2014

 

Trei tipuri de cancer pot descoperi medicii dermatologi la nivelul pielii. Toate au legatura cu expunerea la soare.

 

Vizite de doua ori pe an la medicul dermatolog. Adica o preventie eficienta impotriva cancerelor de piele. In plus, iata regula care va poate salva viata:

Dr. Luminita Marinescu, medic primar dermatolog: "Totdeauna cand pe piele apare ceva ce n-a mai fost acum 2-3 saptamini, o luna, si care poate sa arate ca o mica ridicatura sau ca o pata. Orice astfel de leziune cere un control dermatolgic."

In 90% dintre cazuri este vorba de patologie banala pentru specialistul dermatolog. Dar poate fi si cancer. Cel mai putin agresiv dintre ele se numeste carcinom bazo-celular.

Dr. Luminita Marinescu: "Apar ca niste mici perle pe piele, pot initial sa fie mici ridicaturi cu o retea vasculara sub forma de steluta."

Nu da mestataze, dar este mutilant. Alt tip de cancer, carcinomul spino-celular, apare de regula pe centrul fetei si in zona buzelor. Tratamentul stadiilor precoce poate fi decisiv. Acesta presupune excizia chirurgicala a leziunii.

Al treilea tip de cancer cutanat este melanomul. Da rapid metastaze. Frecvent, e confundat de catre pacienti cu alunitele.

Dr. Roxana Dumitrescu, medic primar dermatolog: "Chiar si o singura arsura solara e suficienta a dezvolta mai taziu un melanom. Apar in special la persoane cu fototip 1 si 2, deci cele cu piele deschisa care se ard si nu se bronzeaza."

Unele melanoame insa pot sa nu aiba culoare.

Dr. Luminita Marinescu: "Poate sa fie vorba de un melamon acromic. De exemplu, una dintre afectiunile cutanate care pot ucide netratate la timp si care uneori si pentru dermatologi necesita experienta."

Iar toate acestea au legatura cu expunerea la soare.

Dr. Roxana Dumitrescu: "Dupa parearea mea, expunerea rationala la soare e una controlata, nu la mijocul zilei. Razele ultraviolete cel mai periculoase sunt intre11-5 dupa amiaza si cu crema de fotoprotectie."

Pe langa aceste masuri de protectie, mergeti la dermatolog sa ii aratati orice leziune de pe suprafata pielii. Chiar daca vi se pare banala.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 iun, 2014
Melania
Daca te duci la dermatolog,el zice,ca trebuie taiata alunita,trimisa la probe de laborator,iar acum vine si intrebarea:daca tai alunitele,nu este periculos?Am auzit atatea cazuri,care au auvut probleme(cancer),dupa ce si-au scos alunitele,pentru a preveni aceasta boala,dar dupa cativa ani,s-au trezit ca tocmai de aceasta boala urata,sufera.Deci,cum ar fi mai bine:sa-ti tai alunita,pentru proba de laborator?Sau nu?
13 iun, 2014
Irina
Ma scuzati dar eu prefer sa stau de la 11 la 5 dupa masa la plaja ca este mai sanatos, in niciun caz pana in ora 10-11 ...pff ... pentru ca pana in ora 11 sunt radiatii chimice care sunt mult mai periculoase decat radiatiile UV de la 11 la 5dp masa.. si app carcinomul bazo-celular este cea mai usoara forma ce cancer de piele , care nu se intinde la alte organe... daca este tratat corespunzator... iar procentajul vindecarii este de 100%.. Nu mai speriati oamenii!!!
14 iun, 2014
gigi kent
Radiatii chimice?
Dezvolta...
16 iun, 2014
STELIADE
plaja
ESTE CEL MAI DAUNATOR SA STAI LA PLAJA INTRE ORELE 11 - 16 , AM PETE DE LA RAZELE SOARELUI , DIN 1980 , STATEAM LA PLAJA DE LA 9 - PANA LA 17 , NU APARE ATUNCI , DUPA 3 -4 ANI APAR

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ