Trei zile de DOLIU NAȚIONAL, începând de astăzi! Sicriul regelui, depus la Palatul Regal

| 14 dec, 09:28

Joi, vineri și sâmbătă sunt zile de doliu național pe teritoriul României, în memoria Regelui Mihai I. Decizia a fost luată săptămâna trecută de Guvern. Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale este depus, de miercuri seară, la Palatul Regal, în Sala Tronului, unde va rămâne până sâmbătă, când va avea loc înmormântarea.

În aceste zile, toate instituțiile și autoritățile publice centrale și locale vor arbora drapelul României în bernă. De asemenea, drapelul României în bernă va fi arborat la sediile partidelor politice, sindicatelor, patronatelor, instituțiilor de învățământ și de cultură, misiunilor diplomatice ale României, la punctele pentru trecerea frontierei, în aeroporturi, porturi, gări și autogări, precum și ca pavilion pe navele de orice fel și pe ambarcațiunile ce navighează sub pavilion românesc. Aceeași obligație revine, potrivit legii, și persoanelor fizice dacă arborează drapelul României la domiciliu sau la reședință.

Totodată, televiziunile, radiourile și instituțiile de cultură trebuie să își adapteze programul în mod corespunzător.

După încetarea din viață a Regelui Mihai, Consiliul Național al Audiovizualului le-a reamintit radiodifuzorilor obligația de a respecta, în cadrul programelor audiovizuale, drepturile și libertățile fundamentale ale omului, dreptul la viață privată — prevăzute în legislația audiovizualului — și de a trata cu decență și responsabilitate aceste momente.

Regele Mihai I a murit pe 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, la reședința sa din Elveția.

Sicriul cu trupul neînsuflețit al fostului suveran al României a fost adus miercuri în țară.

Conform programului anunțat de Casa Regală, toți cei care vor dori să depună flori și să se închine la catafalcul Regelui vor putea veni la Sala Tronului de la Palatul Regal joi, între orele 8,00 și 22,00, și vineri, între orele 8,00 și 22,00.

Sâmbătă, fostul suveran va fi înmormântat la Curtea de Argeș.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ