Tribunalul București respinge contestația lui Piedone și decide începerea judecării pentru conflict de interese

| 28 feb, 15:45

Magistrații Tribunalului București au respins definitiv, marți, contestația formulată de fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu - Piedone în dosarul în care este judecat pentru conflict de interese, stabilind începerea judecării pe fond a cauzei.

Magistrații Judecătoriei Sectorului 4 au decis, pe 20 ianuarie, începerea judecării pe fond a dosarului, însă fostul primar a contestat decizia la Tribunalul București. Judecătorii au respins definitiv, marți, contestația acestuia și au stabilit că poate începe judecarea pe fond a dosarului.

Cristian Popescu — Piedone a fost trimis în judecată pe 7 noiembrie 2016, pentru săvârșirea a trei infracțiuni de conflict de interese, într-un dosar instrumentat de procurori ai Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Cele trei infracțiuni (11 acte materiale) au fost săvârșite începând din anul 2013, potrivit unui comunicat al PÎCCJ transmis AGERPRES.

"În calitate de primar al Sectorului 4 București, inculpatul Popescu Cristian Victor Piedone, în perioada 2013 — 2014, a semnat acorduri și autorizații de funcționare pentru SC G.T.E. SRL, având ca obiect principal de activitate restaurante, societate la care numiții P.V. și P.A.M., copiii acestuia, rude de gradul I, dețin calitatea de asociat și funcția de administrator, și în urma obținerii cărora unitatea a început/și-a desfășurat activitatea comercială", se preciza în comunicat.

Conform aceleiași surse, Piedone a semnat în calitate de primar, în perioada 2013 — 2015, acorduri de funcționare pentru alte două societăți deținute de copiii săi.

"În perioada 2013 — 2015, a semnat pentru SC S.T.K. SRL, având ca obiect principal de activitate alte activități recreative și distractive, două acorduri de funcționare pentru punctul de lucru din Parcul Lumea Copiilor, zona karturi, sector 4 București, societate la care numitul P.V. (fiul acestuia) deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, și în urma cărora unitatea a început/și-a desfășurat activitatea comercială. De asemenea, (...) a semnat, în anul 2015, acordul de funcționare pentru un punct de lucru din București al SC C. SRL, având ca obiect principal de activitate comerț cu amănuntul al pâinii, produselor de patiserie și produselor zaharoase, în magazine specializate, societate la care numita P.A.M. (fiica acestuia) deține calitatea de asociat unic și funcția de administrator, și în urma cărora unitatea a început desfășurarea activității comerciale", se mai arăta în comunicat.

Tag-uri: Piedone, primar, proces
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ