Trump a declarat stare de urgență națională

| 17 mai, 12:34

Președintele SUA, Donald Trump, a declarat stare de urgență națională din cauza amenințărilor informatice venite din afara țării, informează Casa Albă.

Președintele Donald Trump a declarat stare de urgență națională pentru a proteja rețelele de calculatoare din SUA de "adversarii străini", potrivit BBC News.

Trump a semnat un ordin executiv careîmpiedică companiile americane să utilizeze telecomunicații străine considerate a reprezenta riscuri de securitate națională.

Ordinul nu numește nicio companie, dar se crede că principalul nume vizat este Huawei. Gigantul tehnic chinez a declarat că restrângerea afacerii sale în SUA ar face rău mai ales consumatorilor și companiilor americane.

Mai multe țări, în frunte cu SUA, și-au exprimat îngrijorarea în ultimele luni că produsele Huawei ar putea fi folosite de China pentru supraveghere și interceptări ilegale.

Într-o mișcare separată, departamentul de comerț american a adăugat Huawei pe "lista neagră" - o mișcare care interzice companiei să achiziționeze tehnologie de la firmele americane fără aprobarea guvernului.

Tag-uri: Donald Trump
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ