Trump mulţumeşte ţărilor care l-au susţinut în decizia privind Ierusalimul

| 05 ian, 09:35

Preşedintele SUA, Donald Trump, a transmis un mesaj video în care le mulţumeşte ţărilor care au susţinut decizia sa de mutare a ambasadei din Israel în Ierusalim. Gestul Casei Albe a creat valuri de proteste în lumea arabă.

Într-un mesaj video prezentat la o recpţie organizată de SUA la Naţiunile Unite, Donald Trump a muţumit statelor care au votat împotrivă sau s-au abţinut de la vot în cazul rezoluţiei ONU prin care se condamna mutarea ambasadei SUA la Ierusalim, potrivit ABC News.

Donald Trump a spus că apreciază într-un mod deosebit acţiunile acestor naţiuni care au fost alături de SUA.

Adunarea Generală a ONU a adoptat la mijlocul lunii decembrie o rezoluţie care solicita Statelor Unite să-şi retragă decizia de a recunoaşte Ierusalimul drept capitală a statului Israel.

Rezoluţia a fost adoptată cu votul favorabil a 128 de ţări membre, nouă voturi contra şi 35 de abţineri. România s-a abținut de la vot, iar ulterior, MAE a motivat această decizie.

"Ministerul Afacerilor Externe reafirmă poziția cunoscută cu privire la implementarea „soluției celor două state", Israel și Palestina, care să co-existe în pace și securitate, și la necesitatea de a pune capăt acestui conflict.

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat ulterior că România ar trebui să mute ambasada de la Tel Aviv la Ierusalim. Anunțul vine la puțin timp după ce Donald Trump a recunoscut Ierusalimul drept capitala Israelului și a cerut Departamentului de Stat să înceapă demersurile pentru mutarea ambasadei în acest oraș.

Ministerul israelian de Externe a iniţiat contacte cu cel puţin zece ţări care au exprimat interesul de a muta ambasadele la Ierusalim, după exemplul SUA, afirmă Tzipi Hotovely, adjunct al ministrului israelian de Externe, printre aceste state figurând, conform unor surse diplomatice, România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ