Tudor Chirilă: Consultările de la Cotroceni sunt inutile. Strada nu se poate organiza într-un timp atât de scurt

| 06 noi, 12:48

Tudor Chirilă a reacționat vineri printr-un mesaj postat pe Facebook după ce o parte dintre tinerii ieșiți în stradă i-au solicitat să fie liderul lor.

Solistul scrie că a fost asaltat de sute de propuneri care îi cereau să devină "vocea străzii" și mulțumește persoanelor care s-au gândit la el.  Însă, aceste solicitări l-au făcut să își dea seama de câteva lucruri.

În primul rând, solistul scrie că "strada nu se poate organiza într-un timp atât de scurt astfel încât să se poată constitui într-un organism cu adevărat reprezentativ. Sunt absolut convins, propunerile care au venit către mine reprezintă doar o parte a întregului".

Citeşte şi:  Klaus Iohannis a primit peste 5.500 de mesaje din partea societăţii civile şi a STRĂZII

Referitor la consultările de la Cotroceni, Chirilă susține că "sunt inutile".

Citeşte şi:  Despot către cei care l-au propus lider: Haideţi să nu facem greşeala de a înlocui o serie de incompetenţi cu altă serie

"Președintele Iohannis este la curent cu ceea ce dorește strada, revendicările ei circulă deja în diverse forme online, iar cea mai importantă - resetarea întregii clase politice - nu are cum să nu fi ajuns la el. Mai mult decât atât, Cotroceniul nu a anunțat care este obiectul acestor consultări astfel încât cine merge acolo, chiar dacă ar avea mandatul întregii mișcări de protest, merge complet nepregătit. Dar Iohannis știe că strada vrea ca el să se delimiteze de partidele politice și să fie cu adevărat de partea celor care vor o altfel de Românie. Invitarea la negocieri presupune că ar exista două entități opuse", explică artistul.

"Mișcarea din Piața Universității reclamă un lider. Aseară am discutat în piață cu mulți oameni care simt nevoia unui lider. Dar am avut sentimentul că rostul acestui lider, odată ales, ar fi să garanteze tuturor că eforturile lor de a ieși în stradă vor fi răsplătite după care oamenii își pot vedea de viață. Cred că asta este o greșeală. Noi nu ne putem vedea de viață ca până acum. Trebuie să devenim ÎMPREUNĂ o forță din ce în ce mai mare care să iasă în stradă pentru lucruri mai mici decât marile tragedii, dar poate la fel de importante. Cum ar fi, de exemplu, mutarea judecătoarei Camelia Bogdan de la secția penală la cea de contencios administrativ a Curții de Apel București. Ce se întâmâplă zilele astea la Universitate este doar începutul culturii protestului. Pasivitatea noastră de douăzecișicinci de ani a născut monștrii care ne conduc. Nu putem spera că un lider (fără ajutor colectiv) ne va rezolva problemele peste noapte. Continuarea protestelor ne va arăta ce avem de făcut. Nevoia de lider e liderul în sine", continuă acesta.

Totodată, Tudor Chirilă susține că președintele Iohannis mai are de răspuns la câteva întrebări. De pildă, este dispus să se delimiteze de toate figurile politice toxice?

"Dacă m-aș afla față în față cu președintele Iohannis i-aș spune așa: Oamenii din stradă v-au votat președinte și ei nu simt că de când ați fost învestit le-ați reprezentat interesele. Aveți obligația să vă justificați prin acțiuni mandatul pe care vi l-au dat românii. Dacă doreați o consultare reală cu strada ar fi trebuit să începeți prin a da un semnal că sunteți la curent cu revendicările ei, nu să programați de pe azi pe mâine o așa zisă consultare cu societatea civilă. Cred ca societatea civilă sau strada nu trebuie să participe la gesturile de imagine ale președintelui. E mult prea grav momentul în care ne aflăm", conchide Chirilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ