Tudorel Toader, avertisment pentru Kovesi: Într-un fel sau altul, va exista o răspundere

| 17 noi, 16:28

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit, joi seară, într-o intervenţie avută la Antena 3, despre cel de-al patrulea refuz al şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, de a se prezenta la comisia parlamentară privind alegerile prezidenţiale din 2009. Potrivit ministrul, în ciuda refuzurilor constante, „într-un fel sau altul, va exista o răspundere” şi în cazul acesteia.


Prezent în studioul Antena 3, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a vorbit despre cel de-al patrulea refuz al Laurei Codruţa Kovesi de a se prezenta în faţa comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009, pe motiv că nu deţine informaţii care să facă subiectul anchetei. Potrivit ministrului, fiecare persoană are obligaţia de a respecta legea, precum şi libertatea de a o încălca legea, dar şefa DNA trebuie să ţină cont că , într-un fel sau altul, va exista „o răspundere” . „Fiecare dintre noi avem obligaţia să respectăm legea şi fiecare dintre noi avem libertatea să o încălcăm, cu consecinţa răspunderii. Într-un fel sau altul, va exista o răspundere", a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, la Antena 3.

Marţi, 14 noiembrie, procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi,a refuzat, pentru a patra oara, invitaţia din partea comisiei parlamentare de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, pe motiv că nu deţine informaţii sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare. „Vă aduc la cunoştinţă că nu deţin «informaţii şi / sau documente necesare clarificării împrejurărilor şi cauzelor în care s-au produs evenimentele supuse cercetării parlamentare»“, le-a transmis Laura Codruţa Kovesi marţi parlamentarilor din Comisia de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, printr-o scrisoarea adresată Parlamentului. Şefa DNA a fost rechemată pentru a patra oară în faţa comisiei parlamentară, ultima invitaţie fiind făcută după ce Curtea Constituţională a publicat, în Monitorul Oficial, o decizie potrivit căreia Laura Codruţa Kovesi este obligată să se prezinte la comisie, refuzul fiind considerat o încălcare a autorităţii Parlamentului şi un caracter neloial faţă de valorile c şi principiile onstituţionale . Citeste mai mult: adev.ro/ozke51

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ