Tudorel Toader îi cheamă la raport pe toţi procurorii-şefi, dar nu mai vine la întâlnire

| 10 oct, 16:24

Lucrurile şi-au schimbat cursul în justiţia românească de când Curtea Constituţională a motivat, în răspunsul la sesizare lui Tudorel Toader de la revocarea şefei DNA, că procurorii se află "sub autoritatea" ministrului Justiţiei. Principiul independenţei procurorilor este atacat inclusiv în legile justiţiei, impuse de PSD-ALDE.

Ministrul Justiţiei trebuia să fie prezent la o dezbatere cu toţi procurorii cu funcţii de conducere din parchetele bucureștene.

Întâlnirea a fost anunțată chiar de Tudorel Toader, pe pagina personală de Facebook, dar surpriză, tot aici ministrul spune că nu mai ajunge la întâlnire!

Toader spune că în urmă cu două zile nu se cunostea faptul că va participa la ședința de Guvern și nici că se va deplasa la sediul Comisiei de la Veneția.

Întrevederea a fost stabilită în august, în cadrul discuţiilor pe care Tudorel Toader le-a avut cu procurorul general Augustin Lazăr, şeful interimar al DNA, Anca Jurma, şi şeful DIICOT, Felix Bănilă.

"10 octombrie 2018 - voi participa la dezbaterea cu toţi procurorii cu funcţii de conducere, indiferent de nivelul parchetului în care îşi desfăşoară activitatea", preciza Toader într-o postare pe Facebook.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ