Tudorel Toader: Întreaga documentaţie în cazul Ghiţă a fost trimisă la Ministerul Justiţiei din Serbia

| 27 apr, 11:16

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat că întreaga documentaţie pentru extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă a fost trimisă miercuri la Ministerul Justiţiei din Serbia, iar autorităţile române au aplicat o procedură prevăzută în tratatul cu această ţară de prelungire a termenului de transmitere a documentelor necesare.

"Este o procedură uzuală, este un articol 16 din Tratat care prevede posibilitatea prelungirii de la 18 la 40 de zile, în ideea de a preveni posibilitatea ieşirii din termen şi eliberarea celor aflaţi în situaţia respectivă. O măsură de precauţie pe care am trimis-o cu mult timp în urmă, Curtea Supremă a aprobat-o. Noi am trimis întreaga documentaţie la Ministerul Justiţiei din Serbia, are 475 de pagini, a fost tradusă în timp, cu un efort foarte susţinut şi a fost înregistrată la Ministerul Justiţiei din Serbia. Din acest moment, adică de ieri, de la orele 13,30, Ministerul Justiţiei din România şi-a îndeplinit obligaţiile pe care le avea", a afirmat joi ministrul Toader. 

Întrebat de jurnalişti cât ar putea dura procedura de extrădare, acesta nu a dat un răspuns.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ