Tudose: Înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții se va face prin Parlament. E un proiect mult prea important

| 25 iul, 14:33

Premierul Mihai Tudose a punctat marți că proiectul privind înființarea Fondului Suveran de Dezvoltare și Investiții (FSDI) va fi adoptat în Parlament în baza unei ințiative legislative.

"Va fi adoptat prin Parlament", a declarat Mihai Tudose, după un eveniment organizat de o firmă privată, întrebat de jurnaliști cum comentează o recentă afirmație a lui Sorin Grindeanu, potrivit căruia i s-ar fi sugerat să adopte prin ordonanță de urgență înființarea FSDI.

Întrebat dacă a discutat cu Grindeanu pe acest subiect, premierul a răspuns: "Nu, dar și atunci...".

"De când știu subiectul, numai așa a fost vorba, de adoptat în Parlament. Este un lucru mult prea important", a completat Tudose.

Luni seară, fostul premier Sorin Grindeanu a declarat că el nu a blocat crearea FSDI, așa cum i s-a reproșat, întrucât proiectul de lege nu plecase pe circuitul normal de avizare, la ministerele implicate.

Grindeanu a susținut că au existat ''nuanțe'' să fie dată o ordonanță de urgență pentru înființarea acestui fond, lucru pe care l-a refuzat, întrucât era vorba despre sume foarte mari de bani.

"Deși au fost nuanțe — sunt convins că premierul Tudose nu va face acest lucru — să dăm ordonanță de urgență pentru înființarea acestui fond, nu l-am făcut, pentru că eu consider că este o chestiune extrem de importantă, care trebuia discutată în Parlament. Parlamentul trebuie să facă legi, nu Guvernul să dea ordonanțe. Vorbim de valori, în acest fond, de 10-12 miliarde de euro, care nu pot fi făcute printr-o ordonanță de urgență din punctul meu de vedere'', a afirmat Sorin Grindeanu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ