Turcan (PNL): Profesorii care au permis cărţi plagiate ale puşcăriaşilor să fie lăsaţi în afara sistemului de educaţie

| 11 ian, 14:22

Vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), deputatul Raluca Turcan, este de părere că acei profesori universitari care au permis cărţi plagiate ale puşcăriaşilor pentru scurtarea pedepselor, "să fie lăsaţi în afara sistemului de educaţie", transmite Agerpres.

"Dacă se verifică şi acele cărţi ale puşcăriaşilor au fost plagiate, înseamnă că s-a permis plagiatul pentru respectivele cărţi, că oamenii au făcut rabat de la calitate şi etică, şi atunci trebuie sancţionaţi. Susţin ideea vehiculată că toţi cei care au închis ochii, permiţând cărţi plagiate, pentru scurtarea pedepselor din închisoare, să fie lăsaţi în afara sistemului de educaţie. Eu cred că pot să-şi găsească o carieră şi în altă parte", a declarat luni, Raluca Turcan, la RFI. 

Aceasta a mai spus că aşteaptă cu interes propunerile ministrului Justiţiei privind sancţionarea celor care au făcut astfel de fraude. 

"Aştept cu interes propunerile ministrului Justiţiei, pentru că doamna ministru a anunţat că va veni cu soluţii legislative pentru sancţionarea acestei posibilităţi: de a scurta pedeapsa în puşcărie scriind cărţi. Din punctul meu de vedere, cred că instituţional ar trebui să se intervină rapid acolo unde s-au produs fraude", a mai spus Raluca Turcan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ