Turism. Capitala aşteaptă aproape un milion de turişti în acest an, care vor cheltui aproape 400 milioane euro

| 09 iul, 2014

Turism. Capitala României ocupă poziţia 90 în clasamentul oraşelor preferate de turiştii străini, clasament în care primele poziţii sunt ocupate de Londra, Bangkok, Paris, Singapore şi Dubai, conform raportului MasterCardGlobal Destination Cities Index.

Conform studiului, se estimează că un număr de 928.028 de turişti străini vor vizita Bucureştiul în 2014 şi cheltuielile totale ale acestora se vor ridica la 391 de milioane de dolari.

Comparativ, Londra va primi 18,7 milioane de vizitatori străini în 2014, Bangkok - 18,37 milioane, Paris - 15,57 milioane de vizitatori, Singapore - 12,47 milioane de vizitatori şi Dubai - 11,95 milioane de vizitatori.

Citeşte şi: INS: Peste 2,7 milioane de turişti s-au cazat în primele cinci luni din acest an


'Clasamentul indică o cerere puternică şi un interes continuu pentru călătoriile aeriene, atât în interes de business, cât şi personal', a declarat preşedintele International Markets MasterCard, Ann Cairns. 'Recunoaşterea de care se bucura destinaţiile din acest an confirma importanta pe care o au oraşele ca centre de business, culturale şi economice', a adăugat Ann Cairns.

MasterCard Index of Global Destination Cities clasifică oraşele din punctul de vedere al numărului total de sosiri ale vizitatorilor străini şi al cheltuielilor realizate în afara graniţelor ţării, de aceiaşi vizitatori, în oraşele de destinaţie. Raportul furnizează estimări privind creşterea numărului de pasageri şi vizitatori, pentru anul 2014.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ