Turiştii români blocaţi în Bulgaria se întorc acasă. Un autocar a fost trimis în Albena

| 22 iun, 2014

Un convoi format dintr-un autocar şi mai multe platforme a plecat, duminică, din Constanţa, pentru aducerea în ţară a turiştilor români aflaţi în staţiunea bulgară Albena.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea, convoiul a plecat la ora 9,30 de la ISU, acţiunea fiind coordonată de Ministerul Afacerilor Interne.

Din dispoziţia vice-prim-ministrului pentru securitate naţională, ministru de interne, Gabriel Oprea, un autocar al Ministerului Afacerilor Interne s-a deplasat la Constanţa în cursul nopţii de sâmbătă în vederea pregătirii operaţiunii de aducere a cetăţenilor români aflaţi în staţiunea bulgară Albena.

Citeşte şi: Ministrul Florin Jianu a plecat în Albena, pentru turiştii români blocaţi în urma inundaţiilor

Convoiul este însoţit de o echipă consulară din cadrul Departamentului Consular al Ministerului Afacerilor Externe care are în dotare echipamente mobile consulare cu ajutorul cărora se pot elibera documente de călătorie la faţa locului, se precizează într-un comunicat al Centrului Operaţional de Comandă al Guvernului.

Echipa mobilă consulară se va alătura echipei create la nivelul misiunii diplomatice în vederea asigurării asistenţei şi protecţiei consulare în astfel de situaţii.

Potrivit sursei citate, din situaţia transmisă de reprezentanţii misiunii diplomatice aflaţi la faţa locului, în urma solicitărilor turiştilor români, vor fi aduse în ţară 29 de persoane şi 8 autoturisme. Din cele 8 autoturisme 3 vor rămâne în Constanţa şi 5 vor fi transportate până la Bucureşti.

De asemenea, din datele comunicate de reprezentanţii misiunii diplomatice a rezultat că, în urma revenirii situaţiei la normalitate, o parte din turiştii români au optat să-şi continue sejurul în staţiune.

Începând de sâmbătă, de la ora 16,30, şi până duminică dimineaţa la ora 10,00, prin Punctele de Trecere a Frontierei, au tranzitat 73 de autoturisme cu 244 persoane care s-au întors din staţiunea Albena.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ