Turkish Airlines preia 49% din Tarom

| 26 mai, 20:32

Turkish Airlines e cu un pas mai aproape de TAROM. Compania turcă ar putea cumpăra un pachet minoritar de acţiuni de la Tarom. Infuzia de capital ar scăpa transportatorul român de datorii. În acest moment se poartă discuţii la nivel înalt între cele două state pentru ca tranzacţia să aibă loc în cele mai bune condiţii pentru ameble părţi.

Turkish Airlines este cel mai mare transportator din Europa şi unul dintre cei mai importanţi din lume, cu o dezvoltare fulminantă într-o perioadă scurtă.

Vânzarea TAROM este un scenariu vehiculat de ani de zile, când pierderile erau cu mult mai mari, însă până cum nu a apărut investitorul care să aibă puterea financiară de a face rentabil transportatorul naţional. Turkish Airlines a devenit interesată de Tarom în urmă cu câteva luni, iar acum discuţiile se poartă la un nivel înalt.

Negocierile se poartă direct cu premierul şi ministrul Transporturilor din România. Ar putea vinde turcilor până la 49 la sută din acţiuni. Interesele companiei străine sunt foarte clare. Vrea să crească numărul curselor Bucureşti - Istambul şi speră că Taromul să îi aducă pasagerii din Europa pentru un tranzit către Asia, Africa sau America.

Citeşte şi: Compania Tarom a fost desemnată "Linia Aeriană a Anului 2015"

Consulul general al Turciei la Constanţa declara că Turkish Airlines face tot posibilul să cumpere TAROM-ul. Ali Bozkalişcan, consulul general al Turciei la Constanţa: "Cooperarea între România şi Turcia a ajuns la cel mai înalt nivel. Ne dăm seama de relaţiile dintre cele două state şi prin faptul că există zboruri de la Bucureşti către Istanbul în fiecare zi, câte trei, iar din Constanţa, câte trei pe săptămână".

TAROM este o companie renumită în toată lumea pentru siguranţa zborurilor şi profesionalismul piloţilor. Problema banilor este cea care trage însă în jos transportatorul aerian naţional. A în­cheiat anul trecut cu pierderi de aproape 120 de milioane de lei, iar de anul viitor ar trebui să treacă pe profit. TAROM este prima companie de stat la care a fost instalat un manager privat, plătit cu 10 mii de euro pe lună.

Turkish Airlines este una dintre companiile ae­rie­ne cu cea mai rapidă creştere. Se înfiinţa acum peste 80 de ani cu cinci aeronave. Azi e o linie aeriană de 4 stele, cu o flotă de 270 de de aeronave şi tot atâtea destinaţii. Studiul Skytax cota Turkish Airlines drept "Cea mai bună linie aeriană din Europa" pentru al patrulea an consecutiv. Au ştiut şi să se promoveze. Clipul în care apare Lionel Messi şi Kobe Bryant a adunat pe youtube 25 de milioane de vizualizări în doar trei zile, scrie tvr.ro

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
26 mai, 23:28
delgado
Salveaza venitul familiei
Poti sa lucrezi de acasa sau de oriunde, part-time, cat iti permite timpul si daca te caracterizeaza ambitia, e posibil sa nu mai ai nevoie de alt loc de munca. Ai nevoie doar de un calculator, internet, rabdare, perseverenta si seriozitate. Parcurgi gratuit un curs de cateva zile prin email si apoi hotarasti daca vrei sa continui sau nu. Cere informatii cu text “detalii” la adresa: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ