TVA redus mai devreme – adevărata știre a zilei

| 26 mar, 18:53

A ajuns oare România să fie o țară în care subiectele cu mascați și procurori țin de foame? Eu nu cred asta. Și-atunci de ce este mai important dacă Șova va putea fi sau nu arestat, pentru că despre asta e vorba, decât scăderea prețurilor?

Victor Ponta a anunțat că încasările foarte bune la buget în primele 3 luni ale anului permit guvernului să adopte fie reducerea generală a TVA la 20%, fie reducerea la 9% pentru produsele de bază încă din luna aprilie, urmând ca măsura să intre în vigoare din luna iunie. O veste extraordinară, însă cu toate acestea, lumea este mai preocupată de modul în care au votat senatorii în cazul Șova. Până la urmă, e mai important faptul că o senatoare l-a dat cu mir pe Șova, decât faptul că fie toate prețurile vor scădea, fie vom da mult mai puțin pe alimente.

Citeşte şi: Guvernul aprobă Codul Fiscal

A ajuns oare România să fie o țară în care subiectele cu mascați și procurori țin de foame? Eu nu cred asta. Și-atunci de ce este mai important dacă Șova va putea fi sau nu arestat, pentru că despre asta e vorba, decât scăderea prețurilor? În continuare, procurorii îl pot ancheta bine-mersi pe Șova, nu îi oprește nimeni și nimic să o facă. Doar că oamenii voiau să-l bage un pic la zdup pentru ceva ce presupun ei că s-a întâmplat cu mulți ani în urmă. Adică timp de vreo 8 ani Șova nu a fost pericol public, iar acum, deodată, nu mai putem merge liniștiți pe stradă pentru că riscăm să sară de după un colț și să ne dea în cap? Nu mă încălzește cu nimic dacă Șova este sau nu arestat, nu am nimic de câștigat din asta. Știți din ce am de câștigat? Din scăderea TVA! Cum ar fi în luna iunie să mergem la piață și să vedem că toate produsele alimentare costă cu vreo 15% mai puțin? Ar fi bine, cum să fie!

Dacă Guvernul scade TVA, vom simți beneficiile acestei măsuri încă din primele zile în care intră în vigoare. Dacă Șova este arestat, vom simți ceva? Nu, nimic! Vom avea parte de circ la televizor, pentru că ar fi prea mult să spun „presă”, având în vedere că presa a murit de mult în România iar locul ei a fost luat de instituții de propagandă.

Revenind însă la ceea ce contează cu adevărat, Ponta ne-a dat azi o veste bună, prin care demonstrează că măsurile prevăzute în noul Cod Fiscal nu sunt doar niște povești, ci pot deveni realitate. Totodată, prin acest anunț, premierul dă un puternic semnal economiei: da, vrem să facem tot ce am promis, nu e doar o amăgire!

Citeşte şi: Victor Ponta: TVA ar putea fi redus din aprilie

Așadar, lupta împotriva evaziunii fiscale dă roade. ANAF și Antifrauda au băgat frica în evazioniști, ceea ce a făcut ca încasările la buget să crească simțitor. Am trăit asta pe propria piele când, într-un bar, mi s-a dat bon fiscal! Câți dintre voi ați mai primit până acum bon fiscal pentru o băutură cumpărată la bar, nu servită la masă? Și ce se întâmplă atunci când scade evaziunea și cresc încasările? Scad și taxele, ceea ce duce la scăderea prețurilor, iar noi ne permitem fie să dăm banii economisiți astfel pe altceva, fie să îi punem la saltea pentru la bătrânețe. Ei bine, aceasta este adevărata știre a zilei!
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 mar, 08:37
cantautor
"Scad și taxele, ceea ce duce la scăderea prețurilor, iar noi ne permitem fie să dăm banii economisiți astfel pe altceva, fie să îi punem la saltea pentru la bătrânețe. Ei bine, aceasta este adevărata știre a zilei! "
adica Sova ,daca a fraudat bugetul unei companii de stat nu este o stire
ai dreptate pe fond,fiind pesedist este ceva normal
la Udrea,Cocos,Basescu,Blaga,Ghorghiu,etc era ditamai catastrofa
Ptr.George Stoica:
si cu banii de la saltea,vom cumpara toti Picasso,Renoir,Grigorescu,Cocteau
o sa fie minunat

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ