Udrea dezgroapă bilețelul roz în încercarea disperată de a muta atenția de la scandalul Mondial

| 25 iun, 2014

Singurul motiv pentru care Elena Udrea face acest lucru acum, este pentru că dorește să acopere scandalul fratelui președintelui, care îi aduce lui Traian Băsescu grave prejudicii de imagine. Problema Elenei Udrea este că, așa cum Mircea Băsescu și-a săpat singur groapa, ar putea face și ea.

Nouă ani de zile, atât a trecut de la faimosul scandal „bilețelul roz”. Cea care era atunci șefa cancelariei prezidențiale, Elena Udrea, cunoscută și ca „blonda de la Cotroceni”, și care a văzut buclucașa bucățică de hârtie, s-a hotărât acum să depună plângere împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu, autorul bilețelului respectiv.

Singurul motiv pentru care Elena Udrea face acest lucru acum, este pentru că dorește să acopere scandalul fratelui președintelui, care îi aduce lui Traian Băsescu grave prejudicii de imagine. Problema Elenei Udrea este că, așa cum Mircea Băsescu și-a săpat singur groapa, ar putea face și ea. Fostul prim-ministru și actual președinte al Senatului a exprimat un punct de vedere extrem de plauzibil referitor la plângerea depusă de madam Udrea: ar putea fi acuzată de tăinuirea unei infracțiuni.

Citește și: Dosarul Băsescu-Bercea. Mircea Băsescu a înregistrat şantajul cu telefonul mobil


Elena Udrea a știut timp de nouă ani de zile despre existența acelui bilețel și s-a rezumat doar la a folosi evenimentul, despre a cărui existență încă nu avem nici o certitudine, în bătălia politică. Important este contextul în care acest scandal a apărut, într-un moment în care Alianța D.A. se zdruncina, iar relația lui Tăriceanu cu Băsescu nu era cea mai bună. Până la urmă, dacă evenimentul ar fi avut loc într-adevăr, de ce nu a fost cercetat de procurori la momentul respectiv? Nouă ani de zile e o perioada extrem de lungă pentru a mai construi un caz bazat pe un post-it, deoarece asta era bilețelul cu pricina.

Citește și: Traian Băsescu, citat ca MARTOR în dosarul Băsescu-Bercea


Acest demers demonstreaza disperarea cu care Băsescu și ai lui caută o soluție prin care să mute atenția de la scandalul cu Bercea, scandal pe care PSD reușește să îl mențină încă viu. Să ieși la contraatac cu un subiect vechi de 9 ani, să mai faci și o plângere penală, este de-a dreptul penibil.

Sau poate că Băsescu este cu mult mai egoist decât îl bănuim și dorește să o arunce pe Udrea în brațele procurorilor. Până la urmă s-a lepădat de propriul frate, ce l-ar opri să facă același lucru și cu cea mai apropiată colaboratoare?

Citește și: Udrea, despre cazul Mircea Băsescu: Personal, nu cred că Traian Băsescu a ştiut

Udrea ar putea fi cercetată pentru două posibile infracțiuni: tăinuire sau denunț calomnios. Ei bine, „Elena Udrea cercetată penal” este cu siguranță un titlu care va ține prima pagină a ziarelor și reprezintă un subiect care va fi pe larg dezbătut la televiziuni, moment în care dosarul lui Mircea Băsescu ar trece în planul doi.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ