Udrea: Diaconescu ne-a asigurat că nu este candidatul-iepure al nimănui

| 10 iun, 2014

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a declarat marţi că formaţiunea rămâne deschisă unei colaborări cu celelalte partide de centru-dreapta în vederea alegerilor prezidenţiale şi că îşi doreşte ca aceste forţe politice să fie reprezentate de Cristian Diaconescu pentru Cotroceni.

 

'Am văzut cu toţii câtă supărare a născut faptul că PMP şi-a desemnat deja candidatul la Preşedinţia României. Având în vedere orgoliile de pe zona de centru-dreapta pe care le-am văzut exprimate am decis că un partid care a obţinut 6,2% la europarlamentare la numai patru luni de la înfiinţarea oficială are deja un electorat propriu, are o identitate proprie. Ca urmare, până când celelalte partide de centru-dreapta stabilesc, fuzionează, se aliază sau ce fac, lansăm propriul candidat la Preşedinţia României şi, dacă acest candidat este cel mai bun, aşteptăm ca şi celelalte partide de centru-dreapta să vină să-l susţină. Rămânem deschişi unui colaborări cu celelalte partide de pe eşicherul de centru-dreapta şi în continuare susţinem că este nevoie să mergem împotriva candidatului PSD cu cel mai bun candidat pe care îl putem avea. Speranţa noastră este că acest candidat va fi Cristi Diaconescu', a spus Udrea, într-o conferinţă de presă.

Ea a susţinut că Diaconescu a dat asigurări în şedinţa conducerii PMP că nu este candidatul-iepure al nimănui.

'Am dat un vot candidatului Mişcării Populare, domnul Cristi Diaconescu, şi l-am încurajat, l-am felicitat şi l-am asigurat că are sprijinul întregului partid în campania pe care a început-o deja, în urma căreia nu mizăm doar pentru un scor foarte bun în urma primului tur al alegerilor prezidenţiale şi credem că există şanse foarte mari ca domnul Diaconescu, în calitate de candidat al PMP, să intre chiar în turul doi şi cu sprijinul celorlalte partide de centru-dreapta să obţină votul electoratului de centru-dreapta şi să îl învingă pe candidatul PSD. Domnul Cristian Diaconescu ne-a asigurat că, în ciuda a ceea ce s-a spus în ultimele zile în presă, nu este candidatul-iepure al nimănui, este un candidat care se luptă cu toată convingerea şi cu toate resursele pe care le are, mă refer la cele morale, psihice, se luptă, ştim cât este de greu cu candidatul stângii şi are convingerea că are şanse reale cu PMP alături să intre în turul doi şi chiar să învingă candidatul PSD', a afirmat preşedintele PMP.

Ea s-a arătat convinsă că PMP va obţine cu candidatul propriu la prezidenţiale mai mult de 6,2% din voturi.

De asemenea, Udrea a menţionat că PMP este dispus să dialogheze cu PDL şi PNL pentru ca în turul doi al prezidenţialelor să fie susţinut cel mai bun candidat al dreptei, însă a arătat că în primul tur este mai bine ca PMP să aibă propriul candidat.

În ceea ce priveşte posibila fuziune PNL-PDL până la 1 august, ea a precizat că ar fi foarte bine dacă s-ar întâmpla.

'Noi ne bucurăm de orice întărire a dreptei, de orice creştere a proiectului dreptei, chiar dacă noi nu ne-am propus să facem parte dintr-un proiect din acesta de fuziune, nu ne-am separat acum patru luni ca să ne întâlnim cu cei de care zicem că facem diferenţa în modul în care facem politică acum în vară. Chiar dacă nu este în calculul nostru şi în strategia noastră să ducem PMP într-o fuziune cu celelalte partide de centru-dreapta, (...) noi susţinem un proiect al dreptei, însemnând că suntem deschişi la dialog cu aceste partide, nu ne încurcă cu nimic. Dimpotrivă, ne bucură dacă PNL şi PDL fuzionează sau se aliază', a spus preşedintele PMP.

Ea a arătat că la nivel parlamentar colaborarea cu celelalte partide de dreapta va continua.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ