Udrea, la DNA în dosarul Hidroelectrica: Au fost restrânse acuzațiile

| 20 oct, 14:01

Elena Udrea s-a prezentat vineri la DNA, aceasta afirmând, la ieșirea din sediul Parchetului, că au fost restrânse acuzațiile în dosarul privind mita de cinci milioane de dolari.

"Astăzi a fost un act de procedură normal, în opinia domnului procuror, de restrângere a acuzațiilor care erau formulate. Dar acest dosar este dosarul în care doamna procuror Iorga a spus public că s-au făcut presiuni asupra dânsei de către doamna Kovesi să mă rețină chiar dacă nu avea aviz de arestare din partea Parlamentului", a declarat Udrea.

Pe de altă parte, avocatul acesteia a explicat că este vorba despre dosarul cu "pretinsa șpagă" de cinci milioane de dolari.

"Este vorba de un dosar mai vechi (...), cel cu pretinsa șpagă de 5 milioane, dosar în care astăzi am luat la cunoștință că au fost restrânse acuzațiile care au fost formulate în dosar, pe de o parte. Pe de altă parte, în dosar nu mai există niciun fel de măsură preventivă. (...) Ce urmează să lămurim în acest dosar sunt aspecte și fapte ce nu țin de latura penală, sunt fapte ce pot fi analizate în virtutea legii privind finanțarea partidelor politice și a campaniilor electorale. În perioada respectivă, legea prevedea pentru eventuale încălcări ale legii doar sancțiuni contravenționale. Mie mi se pare că dosarul o să aibă o evoluție către această finalitate", a spus apărătorul fostului ministru.

Potrivit acestuia, banii respectivi au ajuns la partid, nu la clienta sa.

"Niciodată nu a fost vorba de așa ceva, nici în dosar nu se pune problema în felul acesta. Banii respectivi au fost pentru partid, pentru finanțarea campaniei electorale locale din anul 2012, iar important mai este de știut că doamna Elena Udrea nici măcar nu a fost candidat în acea campanie", a adăugat avocatul.

Tag-uri: elena udrea
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ