Udrea: Totul a fost făcut pe repede înainte - să o mai arestăm pe Elena Udrea

| 28 oct, 14:24

Elena Udrea consideră că totul "a fost făcut pe repede înainte'' în cazul său, susținând că nu a fost audiată și că s-a transmis Parlamentului cererea de urmărire penală și de arestare preventivă în condițiile în care mai întâi trebuia începută urmărirea penală.

"Cred că colegii juriști au fost logici când au analizat solicitarea: sunt în control judiciar, o instanță a decis că nu sunt pericol pentru societate. Cum am devenit pericol în ultima lună în așa fel încât DNA să ceară arestare preventivă în cazul meu? Nu am fost audiată. Poate dacă DNA nu s-ar fi grăbit cu acest circ al arestării preventive, ci m-ar fi chemat să îmi ia declarații poate ar fi constatat că știu lucruri, le voi spune și poate nu mai era nevoie să trimită cerere de arestare preventivă. Un al treilea argument: s-a transmis și cerea de urmărire penală și de arestare preventivă în condițiile în care întâi trebuie începută urmărirea penală, abia ulterior s-ar putea cere arestarea preventivă. Totul a fost făcut pe repede înainte. Să o mai arestăm pe Elena Udrea", a declarat fostul ministru, la Parlament.

Udrea a mai spus că ar trebui instituită "o procedură în Statut (Statutul deputaților — n.r.), procedura Elena Udrea". "Deci, periodic avem o procedură de vot pentru arestarea Elenei Udrea. Mă gândesc că e bine să o punem în Statut", a adăugat Udrea.

Întrebată de presă dacă a discutat cu fostul președinte Traian Băsescu, ea a afirmat că fostul șef al statului i-a urat să treacă "cu bine peste acest moment".

Plenul Camerei Deputaților urmează să discute, miercuri, cererile DNA care o vizează pe Elena Udrea privind ridicarea imunității pentru urmărire penală, reținere și arestare preventivă. Votul asupra rapoartelor Comisiei juridice în acest caz va fi secret cu bile.

CITEŞTE ŞI ZI DECISIVĂ: Deputaţii discută şi votează miercuri dacă Elena Udrea va fi arestată. Votul e secret

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ