Ivan: PSE va reduce pierderea UE din cauza evaziunii fiscale

| 24 apr, 2013

Statele UE pierd anual 1.000 de miliarde de euro din cauza evaziunii fiscale, iar social-democraţii europeni şi-au propus reducerea la jumătate a acestei sume, până în 2020, spune liderul europarlamentarilor PSD, Cătălin Ivan.

"La nivel european, 1.000 de miliarde anual sunt pierdute de statele UE din cauza evaziunii fiscale. Sunt bani pe care îi putem folosi pentru combaterea şomajului, a sărăciei, pentru reducerea decalajelor privind sănătatea, educaţia. Socialiştii europeni şi noi ne-am propus ca până în 2020 să reducem la la jumătate pierderile din evaziunea fiscală", a spus Ivan.

Printre măsurile necesare pentru combareterea evaziunii la nivel european, Ivan a amintit întărirea normelor fiscale naţionale, acordul de stimulente pentru companii care contribuie la buget sau crearea unei autorităţi fiscale europene.

Ivan a adăugat că Elena Udrea este ultimul om care ar trebui să dea lecţii despre atragerea fondurilor europene, menţionând că Sulfina Barbu, Ioan Botiş şi Cristina Trăilă sunt oameni care aproape au distrus şansa României de a folosi bani europeni.

El consideră că Elena Udrea, suspectată că a fraudat 98% din banii atraşi în 2011, când era ministru al Dezvoltării Regionale, a reprezentat un exponent al "regimului corupt Traian Băsescu".

Ivan a precizat că guvernarea USL a reuşit să îndrepte situaţia în ceea ce priveşte atragerea fondurilor europene, corijând ceea ce democrat-liberalii au greşit, acţionând în baza "prostiei, corupţiei sau relei-voinţe".

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ