UE vrea să interzică maşinile cu motor diesel. Cum vor fi afectaţi românii

| 23 oct, 2014

În curând românii ar putea să renunţe să-şi mai cumpere maşini pe motorină. Uniunea Europeană doreşte să interzică motorizările diesel. Numărul maşinilor care folosesc motorină este uriaş. Cu toate acestea, UE a demarat un plan pe termen lung pentru scoatere acestora din uz din cauza poluării produse. Cel mai recent raport al Organizaţiiei Mondiale a Sănătăţii arată că numărul persoane decedate ca urmare a expunerii la poluarea atmosferică se dublează de la an la an.

Pe lângă automobile, toate utilajele industriale şi comerciale folosesc motorină, scrie b1tv.ro. Cu toate acestea, UE doreşte să interzică motorizările diesel. Chiar dacă emisiile de dioxid de carbon sunt mai mari în cazul maşinilor pe benzină, emisiile cele mai nocive pentru sănătatea umană se regăsesc la evacuările vehiculelor pe motorină. Motoarele diesel emit cantităţi extrem de mari de pulberi nocive, printre care hidrocarburi şi oxizi de azot. Acestea sunt transmise în atmosferă sub forma unor particule în suspensie. Odată ajunse în plâmâni, pot cauza o serie de boli extrem de grave.

UE a introdus standardul Euro6 pentru toate maşinile diesel care se fabrică acum la nivel european. Acestea sunt dotate cu sisteme de catalizare si filtrare a particulelor mult mai eficiente, astfel încât emisiile eliminate să fie mai puţin nocive. Cu toate acestea, mai este mult până când aceste maşini vor înlocui vechile modele. În prezent, din totalul vehiculelor diesel din lume, doar două procente respectă normele Euro6.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a publicat în acest an un raport îngrijorător. Numărul persoane decedate ca urmare a expunerii la poluarea atmosferică se dublează de la an la an. Din acest motv, Uniunea Europeana doreşte să ia măsuri drastice. Astfel, toate motoarele care nu respectă normele Euro4 ar putea fi interzice. Până în 2050 se doreşte scoaterea totală din uz a maşinilor cu motoare pe combustie internă, în centrele marilor oraşe. De asemenea, se estimează că până în 2030 mai bine din jumătate din vehicule vor avea emisii zero.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 oct, 2014
Dinu
Comentarii
"Motoarele diesel emit cantităţi extrem de mari de pulberi nocive, printre care hidrocarburi şi oxizi de azot. " Hidrocarburile si oxizii de azot nu sunt pulberi (particule solide) ci sunt gaze.
Iar faptul ca motoarele nu vor mai avea emisii? Bixidul de carbon va disparea pocnind din degete?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ