UEFA a anunţat urnele pentru preliminariile CE 2016. Vezi unde este plasată România

| 24 ian, 2014

Echipa naţională de fotbal a României va face parte din urna a treia a preliminariilor Campionatului European din 2016, ce se va disputa în Franţa, a anunţat, vineri, UEFA, pe site-ul oficial.

În urma tragerii la sorţi, ce va avea loc la 23 februarie la Nisa, cele 53 de echipe naţionale, printre care şi Gibraltar în premieră, vor fi împărţite în nouă grupe, opt de şase şi una de cinci. 
Pentru desemnarea urnelor, UEFA a ţinut cont de rezultatele înregistrate la Cupa Mondială din 2010, Campionatul European din 2012 şi preliminariile Cupei Mondiale din 2014.

Primele cinci urne vor conţine câte nouă echipe, iar ultima va avea opt reprezentative.

Din considerente de televizare, Anglia, Germania, Italia, Spania şi Olanda vor trebui să facă parte din grupe de câte şase echipe. 
Chiar dacă este calificată din postura de ţară organizatoare, reprezentativa Franţei va fi repartizată în grupa de cinci echipe, astfel încât să dispute meciuri amicale contra formaţiilor care "stau" la fiecare etapă. 

UEFA a stabilit că Spania nu va putea evolua în aceeaşi grupă cu Gibraltar, iar Armenia cu Azerbaidjan, din considerente politice. 

Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica la turneul final, la fel şi formaţia cel mai bine clasată pe locul trei, luând în considerare meciurile cu reprezentativele de pe locurile 1, 2, 4 şi 5 din grupele respective. Celelalte opt echipe de pe locul trei vor susţine meciuri de baraj în noiembrie 2015 pentru cele patru locuri rămase. 

Urna 1: Spania, Germania, Olanda, Italia, Anglia, Portugalia, Grecia, Rusia, Bosnia-Herţegovina 
Urna 2: Ucraina, Croaţia, Suedia, Danemarca, Elveţia, Belgia, Cehia, Ungaria, Irlanda 
Urna 3: Serbia, Turcia, Slovenia, Israel, Norvegia, Slovacia, ROMÂNIA, Austria, Polonia 
Urna 4: Muntenegru, Armenia, Scoţia, Finlanda, Letonia, Ţara Galilor, Bulgaria, Estonia, Belarus 
Urna 5: Islanda, Irlanda de Nord, Albania, Lituania, Moldova, Macedonia, Azerbaidjan, Georgia, Cipru 
Urna 6: Luxemburg, Kazahstan, Liechtenstein, Insulele Feroe, Malta, Andorra, San Marino, Gibraltar

Tag-uri: fotbal, UEFA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ