Ultimă oră! A fost găsit LEACUL pentru hepatita C

| 15 mai, 2014

A fost găsit leacul pentru Hepatita C! Maladia este acum vindecabilă cu tratament medicamentos în doar jumătate de an, anunţă cercetătorii străini, potrivit realitatea.net.

 

 

Medicamentele urmează să fie puse pe piaţă în curând, dar românii sunt, cu siguranţă, printre ultimii care ar putea beneficia de tratamentul revoluţionar. În prezent, pacienţii din ţara noastră se tratează cu metode învechite, care abia dacă dau rezultate în cazul a jumătate din numărul bolnavilor.

Cornel a fost infectat cu hepatită C în urma unei transfuzii de sânge, acum 29 de ani. De atunci, se luptă cu boala. Acum doi ani a încercat tripla terapie, un tratament care nu e compensat în România.

România e ţara europeană în care pacienţii nu primesc acelaşi tratament ca în restul statelor civilizate. În baza asigurării medicale, li se face dublă terapie, un tratament vechi, care dă rezultate doar la jumătate dintre pacienţi.

La Londra abia au fost anunţate rezultatele uimitoare ale unei echipe de cercetători din Europa şi Statele Unite. Pentru prima oară în lume, 96 la sută dintre pacienţii cu hepatită C şi ciroză pe care a fost testată terapia, s-au vindecat.

Deocamdată, Ministerul Sănătaţii nu a introdus în lista de compensate nici terapii care se folosesc de trei ani în Europa. Asta în condiţiile în care la noi în ţară mor de trei ori mai multe persoane din cauza bolilor hepatice faţă de media europeană.

 

 

 

Tag-uri: hepatita c
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ