ULTIMĂ ORĂ! UE cere Rusiei "SĂ ÎNCETEZE IMEDIAT" loviturile aeriene în Siria

| 12 oct, 15:47

Uniunea Europeană a cerut luni Rusiei 'să înceteze imediat' loviturile aviației sale militare care vizează opoziția moderată din Siria, informează AFP și DPA.

Moscova a început la 30 septembrie loviturile aeriene în Siria pentru a veni în sprijinul președintelui Bashar al-Assad.

'Această escaladă militară riscă să prelungească conflictul, să submineze procesul politic, să agraveze situația umanitară și să sporească radicalizarea', afirmă cei 28 de miniștri de externe într-o declarație adoptată la Luxemburg.

'Recentele atacuri militare ruse care vizează pe lângă Daesh (Statul Islamic — n.r.) și alte organizații desemnate teroriste de ONU și opoziția moderată sunt motiv de profundă preocupare și trebuie să înceteze imediat', cer miniștrii de externe ai UE.

Șefii diplomațiilor din statele membre sunt de acord că regimul lui Al-Assad are 'cea mai mare responsabilitate' pentru morțile și strămutările provocate de conflictul civil, dar rămân evazivi în ceea ce privește rolul președintelui în tranziția politică, comentează DPA.

'Nu poate exista o pace durabilă în Siria sub conducerea președintelui și până când nemulțumirile legitime și aspirațiile tuturor componentelor societății siriene nu sunt abordate', se mai menționează în textul adoptat.

Citește și: Anunțul făcut de PUTIN care sperie întreaga lume

loading...

Ştirile orei

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ