Un călător stârneşte panică într-un autobuz în Los Angeles, strigând că are Ebola

| 15 oct, 2014

"Nu vă jucaţi cu mine, am Ebola" - sunt cuvintele pronunţate de un călător într-un autobuz în Los Angeles care au provocat evacuarea vehiculului şi plasarea în carantină a şoferului, au informat miercuri mass-media locale citate de EFE.

Poliţia federală (FBI) încearcă să-l identifice pe individul care s-a urcat luni după-amiază într-un autobuz al liniei 33 cu faţa acoperită de o mască şi care, după ce a strigat că are Ebola, a aruncat masca pe jos şi a rupt-o la fugă, potrivit ziarului Los Angeles Times.

Individul, care era însoţit de o femeie, este considerat ca "posibilă ameninţare teroristă" pentru panica produsă în rândul călătorilor, a declarat purtătorul de cuvânt al transportului public, Marc Littman. Pentru a afla identitatea pasagerului mascat, agenţii lucrează cu autorităţile de tranzit pentru a viziona înregistrările camerelor de supraveghere.

Autobuzul a fost scos din serviciu şi este supus unei atente cercetări pentru a lua toate precauţiile, potrivit lui Littman. La rândul său, şoferul a fost supus unor examinări medicale la Centrul Medical din Los Angeles şi plasat sub observaţie, fără să prezinte semne ale acestei boli letale.

În California nu există cazuri de diagnosticare cu Ebola, deşi în SUA există deja şase cazuri înregistrate, dintre care cinci la pacienţi care au contractat boala în străinătate.

Săptămâna trecută, un pasager a spus în glumă că are Ebola, în timpul unui zbor între Statele Unite şi Republica Dominicană, provocând teamă în rândul pasagerilor, dar şi reacţia promptă şi în forţă a autorităţilor medicale dominicane, care l-au obligat să se întoarcă acasă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ