Un deținut de la Guantanamo a fost repatriat în Arabia Saudită

| 11 ian, 20:21

Un deținut de la închisoarea americană de la Guantanamo a fost repatriat în Arabia Saudită, numărul prizonierilor rămași în centrul de detenție de pe insula cubaneză ajungând la 103, transmit AFP și Reuters, citând un comunicat al Pentagonului.

Mohamed Abd Al Rahman Awn Al Shamrani, în vârstă de 40 de ani, fusese făcut prizonier în Pakistan la sfârșitul lui decembrie 2001, fiind acuzat de apartenență la Al-Qaida și recrutare pentru această rețea. Conform fișei sale publicate de Wikileaks și New York Times, este posibil ca Al Shamrani să fi fost gardă de corp a fostului lider al rețelei, Osama Ben Laden.

În audierea din iulie trecut, avocata sa a declarat că familia lui Al Shamrani s-a angajat să-i ofere susținere după repatriere.

La mijlocul lui decembrie, Pentagonul anunțase că 17 prizonieri urmau să fie transferați în decurs de o lună spre țări care au acceptat primirea lor. După aceste transferuri, la Guantanamo vor rămâne 90 de deținuți.

Președintele american Barack Obama făcuse din închiderea acestui controversat centru de detenție o promisiune emblematică a primului său mandat. La sfârșitul lui noiembrie, el s-a mărginit să semneze o lege care reînnoiește interdicția de închidere a Guantanamo.

Casa Albă continuă totuși să lucreze la un nou plan de închidere a acestei închisori, înființată în ianuarie 2002 după atentatele de la 11 septembrie 2001, și unde au fost încarcerate până la 779 de persoane.

loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ