Un expert biblic din SUA susţine că Hristos este o invenţie a romanilor

| 10 oct, 2013

Un expert biblic american susţine că întreg creştinismul nu este decât o invenţie a aristocraţilor fostului Imperiu Roman, care l-ar fi folosit pe Hristos sub formă de propagandă.

Joseph Atwill consideră că creştinismul nu a pornit ca o religie, ci mai degrabă a fost construit ca un sistem de propagandă care să domolească supuşii Imperiului Roman, potrivit Daily Mail.

Acesta a explicat că a observat un tipar în timp ce studia singurele materiale despre Iudeea secolului întâi, care ar conţine zeci de paralele între Iisus din Noul Testament şi împăratul roman Titus Flavius.

"Prezint concluziile studiului meu cu ambivalenţă pentru că nu vreau să fac rău creştinilor, însă este important pentru cultura noastră", a spus Atwill.

Omul de ştiinţă a adăugat că această măsură a reprezentat o schimbare în Imperiul Roman, în ceea ce înseamnă controlul asupra supuşilor săi, dupa ce metodele agresive au eşuat.

"Evreii din Palestina, care aşteptau întoarcerea războinicului Mesia, erau o constantă sursă de insurecţie violentă în timpul primului secol.

Când romanii au rămas fără metode convenţionale de oprire a revoltelor, au apelat la războiul psihologic. Atunci a fost inventată povestea unui Mesia paşnic", a spus Atwill.

Joseph Atwill îşi va prezenta teoria în Londra, pe 19 octombrie, şi susţine că toţi scepticii sunt bineveniţi să-i combată concluziile.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

21 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 mar, 2014
gica
joseph -prototipul lui isus in nici un caz atwill
multi draci nenorociti au mai aparut pe lumea asta - de fapt anticristii din vremurile de pe urma cum spune scriptura ...fara rusine fara simt dar si fara cunostinte -persoana lui isus a fost consemnata de istoricii vremii . e vremea sfarsitului si satan stie ca putin timp mai are asa ca stringe o recolta bogata cu care sa imparta iadul ...si asta din pacate,,,
14 mar, 2014
RaDracones
Pentru tomnatic
POCAIESTE-TE!
LOL LOL LOL

Textul clasic al ignorantului major care te va insela cu prima ocazie.
Gandire limitata, lipsa de viziune, sclavul clasic din a carui cauza lumea se afla in situatia in care este.

Si ca sa citez: "O Doamne ce mare e gradina ta" dar sa-i vezi piscina si nebunii din ea!
14 mar, 2014
RaDracones
Raspuns pentru Nicolae
Tembel? Urata exprimare!... asa ca:

Numai un IDIOT isi poate imagina ca o "Entitate" denumita de pamanteni (si nu de toti) "Dumnezeu" isi bate capul cu o mana de "furnici agresive".

La fel cum numai un IDIOT poate face afirmatii fara sa cerceteze ianinte.

1.Cele 24 de ore le-au inventat pamantenii, puteau foarte bina sa fie 30 sau 40. Mai mult decat atat, pe Marte nu mai sunt 24.

2. La fel ca mai sus, anotimpurile sunt tot o "Invetie" umana, puteau foarte bine sa fie 5 sau 3, ca sa nu mai vorbesc ca in fapt numai in zona temperata sunt 4 anotimpuri.

3. Mareea? LOL, ai idee macar ce inseamna si unde anume se manifesta si de ce. Ai maree la Marea Neagra?

4. Mergand pe "logica" ta, daca e asa perfect si pur cum de ti-ai dat seama ca e perfect? La ce anume l-ai raportat? La imperfectiunea ta?

IGNORANTA ESTE SORA CU PROSTIA DAR NU ESTE O JUSTIFICARE!

Articolul nu este departe de adevar, un adevar care din pacate este greu de acceptat dupa 2000 de ani de sclavie si ignoranta.
DA, toata planeta este o "minune" inclusiv noi, dar asta nu inseamna neaparat ca trebuie sa privim doar intr-o singura directie!!!
20 feb, 2014
tudor
D-zeu exista cu adevarat....
Daca stai o clipa si privesti mai atent lumea si chiar felul in care esti tu creat, este imposibil sa nu iti dai seama ca aceste lucruri au fost creatte de Cineva...daca aceste lucruri exista si sunt perfecte, atunci exista si Creatorul lor...iar daca exista si creatorul lor, atunci nu ne mai ramane decat sa ne raportam in mod corect la acest Creator si sa-L cinstim asa cum este normal!! Oricum, fiecare din noi o sa-l vada personal, unii mai repede altii mai tarziu....
20 feb, 2014
Nicolae
Si ca sa mergem si mai departe, mai adanc, cu Adevarul: Cine putea crea totul atat de perfect, la secunda, la milimetru? Numai Dumnezeu putea face asta. Dintr-un accident, de orice natura, nu se poate realiza atat de bine pus la punct ceva. 4 anotimpuri, soarele, luna, ziua de 24 de ore, omul, mareea, etc... Numai un tembel poate sa nege existenta lui Dumnezeu si perfectiunea pura a Lui.
14 mar, 2014
RaDracones
Ca sa fiu un pic cinic: eh da, l-ai vazut deja de esti asa convins?
Dupa logica descrisa de tine pana si ceea ce ai scris vine de la "creator", corect?! Sau nu esti chiar atat de raportat? :D

Lasand la o parte cinismul clasic lipsei de logica cu care te intampina majoritatea cand incerci sa spui ceva ce nu a mai fost spus, lucrurile sunt mai simple si mai complicate in acelasi timp.
Simple pentru ca regulile universului se pare ca sunt simple si de bun simt, complicate pentru ca noi nu suntem in stare sa intelegem aceste reguli.
CREATOR? Discutabil. Este foarte posibil ca acest Creator sa fie extraterestru, si spunand acestea va rog sa nu faceti confuzia intre "Creator" si Religie" sunt doua lucruri total diferite si care nu au decat o singura legatura: religia se foloseste de mitul Creatorului pentru a controla masele. Nu credeti? Cercetati si veti afla.

Oricum aici subiectul era altul.
Daca stai si privesti atent, suntem atat de mici incat uneori nici nu mai conteaza. Singura regula valabila este bunul simt sau cum spun batranii nostri, "Ce tie nu-ti place altuia nu face!".
02 ian, 2014
tinda
"religia?o fraza de dinsii inventata
ca lumea s-o imparat in mizeri si bogati".am incheiat citatul.
povesti biblice cu ajutorul carorar sunt inregimentati credulii.
care-i diferenta intere ISUS,SFINTUL DUH SI POPII DE AZI SI DE IERI?
RELIGIA SI MOASTELE VA ALJUTA SA VOTATI EXCROCII CARE VA VOR SARACI .ASTA-I TELUL.:crede si nu cerceta" citat biblic .
mai cititi si alte carti adevarate din istoria omenirii."Desteapta-te romane"

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ