Un FRUCT consumat de toată lumea ajută la vindecarea CANCERULUI

| 14 apr, 2014

În urma numeroaselor cercetări efectuate de-a lungul timpului, nutriționiștii din întreaga lume au concluzionat că zmeura este un fruct benefic pentru sănătatea umană. Zmeură este un fruct de pădure și consumat fie în stare proaspătă sau congelată poate să trateze o sumedenie de afecțiuni.

O porție de zmeură are doar 120 de calorii, 27 grame de carbohidraţi, 17 grame de fibre, 13 grame de zaharuri, 2 grame de de proteine, 1 gram de grăsimi, 0 mg de colesterol şi 0 mg de sodiu. Din această cauză, zmeura consumată de câteva ori pe săptămână devine un aliat puternic în curele de slăbire. De asemenea, are efecte diuretice, laxative și depurative ajută la arderea grăsimilor și conform ultimelor studii efectuate, consumul regulat de zmeură ajută la pierderea la 4 kilograme în medie pe lună. Fructul este bogat în fibre şi mangan. Fibrele ajută la încetinirea procesului digestiv astfel încât senzaţia de saţietate să persiste cât mai mult, iar manganul este un mineral care ajuta la menţinerea valorilor înalte ale raţei metabolice care contribuie la arderea grăsimilor.

Pentru că zmeura conține foarte puțin zahăr este un fruct permis în curele diabeticilor. Curele lungi stimulează pancreasul și stabilizează nivelul glicemiei din sânge. Mai mult de atât, substanțele conținute de acest fruct sălbatic previn complicațiile cardiovasculare.

Zmeură conţine oxalaţi, substanţe care se găsesc în mod natural în organismul uman. Când cantitatea de oxalaţi devine prea mare, aceştia se cristalizează, provocând probleme de sănătate. Astfel, persoanele care au pietre la rinichi sau la fiere netratate, trebuie să evite consumul de zmeură.

Studiile mai demonstrează că zmeura combate cu succes celulele canceroase. Peroanele care apelează la curele de zmeură au șanse foarte mari ca să se însănătoșească în cazul în care suferă în special de cancer la colon. Pe de cealaltă parte, zmeura conține substanțe precum flavonoidele şi fitochimicalele, care nu doar că întăresc sistemul imunitar, ci şi luptă cu prevenirea celor mai multe dintre maladii.

Zmeură conţine cantităţi importante de potasiu, mangan, cupru, fier şi magneziu, potasiul fiind o componentă importantă a celulelor şi a fluidelor din organism, care ajută la controlul tensiunii arteriale şi al pulsului cardiac. Conţinutul bogat de fibre şi de vitamina C ajută la scăderea colesterolului şi la reducerea apariţiei bolilor cardiace.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ