INCREDIBIL, DAR ADEVĂRAT! Un inventator a dezvoltat frunza sintetică. Aceasta produce oxigen

| 31 iul, 2014

Julian Melchiorri, un absolvent al Royal College of Art, susţine că ar fi dezvoltat o frunză din mătase care poate produce oxigen, pentru călătoriile în spațiu, la fel de bine cum ar putea să facă aerul mai suportabil aici, pe Pământ. Aceasta a fost creată în colaborare cu un laborator de mătase de la Universitatea Tufts.

Frunza este realizată dintr-o matrice de proteină extrasă din mătase și coloroplaste, organul care permite plantelor să producă fotosinteza.

CITEȘTE ȘI: Cum să supravieţuieşti fără să respiri? Injecţia care ar putea conţine răspunsul

 

Acesta vorbește despre creația sa: "Este foarte ușoară, consumatoare de foarte puțină energie. Complet biologică și ideea mea a fost utilizarea eficienței naturii într-un mediu creat de om. Am creat ceva care să străbată din acest material, utilizând lumina care luminează casa, dar, în același timp, să creeze oxigen pentru noi."

 

CITEȘTE ȘI: Ce se întâmplă când dai drumul unui cărbune încins în oxigen lichid?

 

Sursă: iflscience.com

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ