Un istoric american detonează BOMBA: Iisus este un personaj mitic

| 02 oct, 2014

Un autor american, care a analizat scrierile a 126 de istorici ce au trait in perioada apropiata de vremea lui Iisus Hristos, a constatat ca nu exista nicio dovada clara care sa ateste existenta Mantuitorului.

Acest studiu istoric a fost publicat de Michael Paulkovich in cartea "No Meek Messiah", aparuta in Statele Unite, potrivit Huffington Post, scrie ziare.com.

Daca nu exista dovezi, se ridica intrebarea: este posibil ca, de fapt, crestinismul sa fi fost fabricat, precum religia mormona sau alte credinte?

Citeşte şi: ADEVĂRUL despre cei 18 ani ai lui Iisus care lipsesc din Biblie

Diversi istorici au incercat sa autentifice existenta lui Iisus prin documente istorice, in special din operele scriitorilor din epoca lui Hristos.

Michael Paulkovick a reinviat acest proiect, studiind operele a nu mai putin de 126 de istorici (inclusiv Titus Flavius Josephus), care au trait in acea perioada si care ar fi trebuit sa stie de existenta lui Iisus.

Paulkovich a fost uimit sa constate absenta dovezilor istorice privind existenta lui Iisus Hristos.

"Istoricul Flavius Josephus a publicat 'Razboaiele iudaice' in anul 95 d.Hr. El a trait la Japhia, la o mila departare de Nazareth si totusi pare sa nu stie nimic despre Iisus", a scris Paulkovich.

Analiza autorului releva faptul ca "toti acei 126 de scriitori ar fi trebuit sa auda de Iisus, dar nu s-a intamplat acest lucru. Dintre acestia, Paul, Marcion, Athenagoras si Matei, cu tetralogia care se opune crestinismului, nu vorbesc despre Qumran, Nazareth si Betleem, despre conflictele scrierilor biblice, ceea ce duce la concluzia ca Hristos este un personaj mitic".

Citeşte şi: Descoperire FANTASTICĂ despre Iisus, aşteptată de 2.000 de ani

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ