Un judeţ din România şi-ar putea SCHIMBA NUMELE în urma unui REFERENDUM organizat pe 15 octombrie

| 12 sep, 16:00

Consilierii judeţeni au aprobat, astăzi, o hotărâre prin care au decis ca referendumul pentru adăugarea numelui de Romanaţi la cel al judeţului Olt să se desfăşoare la aceeaşi dată cu cel pentru redefinirea noţiunii de familie.

 

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a explicat marţi, că în acest fel oltenii vor fi chemaţi o singură dată la vot, în această toamnă, iar costurile cu organizarea referendumului se vor reduce. Iniţial, data desfăşurării referendumului fusese stabilită pentru 15 octombrie, notează Mediafax.

Oltenii vor fi chemaţi să răspundă cu "da" sau "nu" la întrebarea "Sunteţi de acord cu atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt?". Pentru ca această schimbare de denumire să se producă, la vot trebuie să se prezinte 30% dintre oltenii aflaţi în listele electorale permanente, iar 50% plus unu dintre aceştia să voteze "da".

Tag-uri: referendum
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ