Un medicament revoluţionar stimulează pierderea în greutate şi previne maladia Alzheimer

| 02 iun, 2014

Liraglutide, un medicament revoluţionar administrat sub formă injectabilă, contribuie la pierderea în greutate, reducând astfel riscul de boli cardiovasculare, şi previne Alzheimerul, scrie www.descopera.ro.

Persoanele care şi-au injectat zilnic medicamentul Liraglutide înainte de micul dejun, timp de un an, au pierdut în medie 8,5 kilograme, iar o treime dintre femeile care au participat la experiment au slăbit 10 kilograme.

Injecţia administrată zilnic, care transmite creierului senzaţia de saţietate, contribuie, de asemenea, la scăderea tensiunii arteriale, creşte nivelul de "colesterol bun" şi previne diabetul.

Totodată, au existat indicii conform cărora acest medicament încetineşte evoluţia maladiei Alzheimer.

Cu toate acestea, este nevoie de teste suplimentare care să demonstreze că medicamentul poate fi folosit în deplină siguranţă, însă oamenii de ştiinţă afirmă că acestea nu ar putea dura mai mult de un an.

Obezitatea poate scurta viaţa cu nouă ani, favorizând o serie de afecţiuni, cum ar fi diabetul, bolile cardiovasculare, atacurile cerebrale şi anumite forme de cancer.

O echipă de cercetători din 27 de ţări a testat Liguratide pe aproximativ 4.000 de persoane supraponderale şi obeze.

Participanţii la studiu şi-au injectat medicamentul zilnic, o dată pe an - unii subiecţi injectându-şi însă substanţe placebo -, toţi subiecţii fiind atenţi la ceea ce mănâncă şi făcând sport. Două treimi din persoanele care şi-au injectat Liraglutide au pierdut cel puţin 5% din greutate, în timp ce o treime a pierdut cel puţin 10%.

Compania producătoare a medicamentului Liraglutide, Novo Nordisk din Danemarca, vinde deja acest produs pentru tratarea diabetului şi, în prezent, face demersuri pentru aprobarea sa ca medicament pentru slăbit.

Liraglutide acţionează asemenea unui hormon al poftei de mâncare, cunoscut sub denumirea de GLP1, care este secretat în stomac şi transmite creierului că am mâncat suficient. Avantajul acestui medicament este însă acela că are un efect de mai multe ore - în timp ce hormonul GLP1 este descompus în câteva minute.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ