Un mesaj despre un robot ucigaș a inflamat twittosfera

| 02 iul, 22:02

O jurnalistă de la publicația britanică Financial Times a devenit un fenomen în social media după ce a postat, la 1 iulie, un tweet despre un accident de muncă în care un bărbat a fost ucis de un robot în uzina Volkswagen din Germania.

Explicația acestei situații inedite a fost că jurnalista se numește Sarah O'Connor, nume aproape similar cu al personajului principal feminin Sarah Connor, care luptă contra roboților în filmul 'Terminator: Genesys' care fusese lansat cu numai câteva zile înainte, la 25 iunie. Mulți internauți au opinat că relatarea era, de fapt, un mod de a face publicitate pentru film.

Ca urmare a acestei coincidențe, mesajul ziaristei londoneze a fost distribuit cu viteza fulgerului și, în numai o oră, peste 30.000 de profiluri de pe Twitter au interacționat, 'bulgărele de zăpadă' crescând în continuare, după cum relatează presa din Marea Britanie.

Sarah Connor, ea însăși o luptătoare, este mama liderului rezistenței oamenilor contra Skynet, un sistem de supercomputere ce fusese construit pentru a înlocui factorul de decizie uman.

Din avalanșa de comentarii și reacții la postarea despre accident nu a lipsit ironia, dar, jurnalista a susținut că nu a văzut filmul din seria 'Terminator' și nici nu știa ce este Skynet. Totodată, a reamintit cu sobrietate că relatarea sa era despre un om care a murit în realitate. Aceste lămuriri nu i-au oprit însă pe fani să-i urmărească contul, atrași de numele tizei sale fictive.

Tag-uri: robot, Twitter, Volkswagen
loading...

Ştirile orei

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ