UN MIT DISTRUS! Diferenţa ESENŢIALĂ dintre genii şi oamenii de rând

| 24 iun, 2014

Business Insider a publicat astazi un articol scris de expertul in "creativitate",Michael Michalko, care explica ce diferentiaza geniile de oamenii de rand.

Michalko evidentiaza ca uneori oamenii considerati genii nu au neaparat un IQ mai mare decat oamenii de rand, ci ca pur si simplu gandesc diferit de acestia, "productiv, incercand intotdeauna sa priveasca problemele intr-o lumina noua".

"Leonardo da Vinci credea ca pentru a acumula noi cunostiinte despre forma problemelor, o persoana trebuie sa invete sa o restructureze in mai multe feluri. Odata cu acest lucru vine si cunoasterea in profunzime a problemei, iar gasirea solutiei este foarte simpla. Teoria relativitatii enuntata de Einstein este de fapt o descriere a interactiunii mai multor perspective. Einstein considera necesar sa isi formuleze subiectul in cat mai multe moduri, restructurandu-l de fiecare data. El prefera sa gandeasca in termeni vizuali, mai degraba decat in logica pura matematica sau liniile verbale ale gandirii ", scrie acesta in articol.

 

"Thomas Edison detinea 1093 de patente. El garanta productivitatea impunandu-si o inventie minora odata la 10 zile si una majora odata la sase luni", a mai scris Michalko.

"Singura diferenta semnificativa dintre un geniu si un om normal este ca geniile gandesc diferit, conectand ceea ce este de neconectat, unind punctele opuse prin metode diferite, iar creativitatea are un cuvant greu de spus in aceasta diferenta. Geniile vad legaturi, chiar si acolo unde nu sunt", incheie acesta.

 

 

Sursă: cultural.bzi.ro

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ