Un nou incident la Washington: un bărbat a deschis focul la ambasada Etiopiei

| 30 sep, 2014

Un bărbat înarmat a deschis focul în timpul unui protest luni pe teritoriul ambasadei Etiopiei din Washington, potrivit unei înregistrări video a incidentului, dar nu au fost raportate victime, informează Reuters.

 

Un purtător de cuvânt de la Secret Service a declarat că un suspect a fost reţinut după un raport în jurul orei 12.15 locale /16.15 GMT/ că au fost trase focuri de armă în apropierea ambasadei, situată în nord-vestul capitalei federale americane.

Martorii au afirmat că focurile de armă au fost trase în interiorul complexului ambasadei în timpul unui protest împotriva guvernului acestei ţări situate în Cornul Africii.

'Am auzit cel puţin patru focuri şi m-am gândit că au fost ucişi oameni', a declarat protestatarul Tesfa Simagne pentru Reuters Television.

O înregistrare video făcută în interiorul complexului ambasadei şi difuzată pe site-ul Ethiopian Sattelite Television arată un bărbat purtând un costum de culoare închisă şi agitând un pistol argintiu.

Bărbatul îşi îndreaptă arma spre alţii care ţipă la el şi trage un singur foc după care intră în clădirea ambasadei.

Un oficial de la Departamentul de Stat care s-a exprimat sub condiţia anonimatului a declarat de asemenea că nimeni nu a fost rănit. Persoana despre care se crede că a tras focurile de armă s-a predat autorităţilor şi nu au fost făcute arestări pentru că are imunitate diplomatică, potrivit acestui responsabil.

Apelurile telefonice repetate la ambasadă au rămas fără răspuns.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ