Un nou SECRET de la Vatican: de unde au fost preluate simbolurile papale

| 15 iun, 2014

Simbolurile catolice reprezentate de accesoriilor pe care le poartă Papa ori de câte ori oficiază o ceremonie își au originile din păgânism. V-ați întrebat vreodată care este cauza pentru care mitra seamănă izbitor de bine cu un cap de pește? Care sunt de fapt originile acestei pălării și ce reprezintă cu adevărat?

Mitra este un acoperământ al capului, care este purtat de catolici ori de câte ori se oficiază o ceremonie. În speță, mitra papală are o formă triunghiulară privită din față, dar în ansamblul ei seamănă cu o gură de pește. Biserica susține că această pălărie reprezintă limbile de foc care s-au odihnit pe capul ucenicilor, dar povestea sa pare să fie mult mai veche de atât.

Dacă privim în cultura filistenilor sau a babilonienilor realizăm că mitra papală a fost purtată de preoții care îl venerau pe zeul Dagon. Mitrele din acea vreme, identice cu cea de la Vatican, înfățișau gura zeului Dagon deschisă și pregătită să arunce focul asupra celor care încălcau legile impuse.

Zeul Dagon și-a făcut apariția imediat după Potop și era jumătate om, jumătate pește. Berossus, un preot babilonian din secolul al 3-lea scria: “La început, au dus o existență mizerabilă, precum fiarele. Dar în primul an după Potop, a apărut în Babilonia un animal înzestrat cu inteligență și rațiune, pe nume Oannes”.

Oannes era un fel de om-pește sau om-reptilă, care datorită faptului că i-a învățat pe oameni diverse secrete ale naturii a fost avansat la statutul de zeu, zeul Dagon. El avea capul de pește, o coadă și picioare. Era înzestrat cu voce umană și le-a dezvăluit oamenilor secretul literelor, al științelor, dar și al artelor de toate tipurile. De asemenea, zeul Dagon i-a învățat pe oameni cum să construiască temple conform legilor Pământului, a impus un set de legi, care ulterior au fost respectate în Babilonia și astfel a devenit stăpânul vieții și al morții.

Capul ţuguiat, împărțit în două forme triunghiulare, i-a împins pe babiloniei să se inspire și să creeze mitra pe care o purtau preoții păgâni. Mai mult de atât, fiecare înalt preot purta la mână un inel, care era sărutat de supuși. Interesant este faptul că aceste două elemente păgâne au fost transmise sau preluate de catolicism. Papa poartă o mitră care seamănă izbitor de bine cu cea creată de babilonieni, dar și un inel, care este sărutat de credincioși.

 

Inelul Pescarului și credința?

Inelul Pescarului (în latină Anulus piscatoris) face parte oficial din însemnele Papei, pe care Biserica Catolică îl identifică drept succesor al Sfântului Petru, a cărui meserie era cea de pescar. Papa primește acest inel la începutul pontificatului său. Inelul este din aur și îl reprezintă, în basorelief, pe Apostolul Petru pescuind dintr-o barcă.

Inelul Pescarului este un sigiliu utilizat până în 1842 pentru sigilarea oricărui document oficial redactat de Papa sau contrasemnat de el.

Își datorează numele prin faptul că îl reprezintă pe Sfântul Petru pescuind cu plasa din barcă, o evocare a faimoasei pescuiri minunate pe care a realizat-o apostolul în locul în care Isus i-a spus să-și arunce mrejele/plasele, cerându-i apoi: „Nu te teme; de acum înainte vei fi pescar de oameni”.

Oare Sfântul Petru trebuia să-i pescuiască pe oamenii hibrizi care se ascundeau în mări și oceane sau pur și simplu este o altă metaforă neînțeleasă din Biblie?

 

Dagon și Vechiul Testament

Biblia consemnează apariția lui Dagon în mileniul al III-lea înaintea venirii lui Iisus. El era considerat de către filisteni dumnezeul lor și îi aduceau jertfe umane ori de câte ori era nevoie. Acest zeu pește sau considerat de unii reptilian a subjugat omenirea timp de aproape trei milenii, până când s-a născut Iisus.

Atunci s-au adunat fruntaşii Filistenilor, ca să aducă jertfă marelui Dagon, dumnezeul lor, şi să se veselească, zicând: “Dumnezeul nostru a dat pe Samson, vrăjmaşul nostru, în mâinile noastre”. Cartea Judecătorilor 16:23

 

Legături stranii

Dacă există o contradicție de idei, legi și perspective între ceea ce a însemnat guvernarea zeului reptilian Dagon și învățăturile aduse de Iisus, atunci din ce cauză regăsim elemente și simboluri reptiliene în cadrul Vaticanului? Oare există o legătură între ideea de păgânism și viziunea pe care o deține Biserica în ziua de astăzi?

 

 

Sursă: efemeride.ro

 

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

10 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 oct, 15:49
illidge
horse race doping lasix
Results Dosage was escalated in 68 of 122 participants lasix potassium Those authors concluded that their data supported the risk theory and not the progression theory, especially for cases of pure ALH
12 iul, 2014
Arsenie Boca
Agheasma pe care am băut-o zilele trecute mi-a dat o ęręcţíe nemaiîntâlnită, de au început fraţii de la schitul nostru să mă strige Părintele Trepied. A trebuit sa înnoptez cu fiecare dintre călugari ca să mi se tragă la loc mădularul cel scârbavnic şi aducător de păcat. Dimineaţa, când mă trezeam, îmi luam coşul şi mergeam să culeg castraveţii din fiecare chilie. Un efect secundar a constat în faptul că mi-a aparut acnee pe bųcí. Părintele Papącíơc mi-a spus că numai prin post, rugăciune si abţinere de la pręącųrvíe (cu alţi călugări şi copii) reuşeşti să te vindeci de acneea de pe bųcí şi de toate cele lumeşti. Nu cred ca am să mă pot abţine deoarece ieri mi-a tot dat târcoale maica Ecaterina mişcându-şi ląscív ţâţele.
Doamne ajută !
09 iul, 2014
Breaking news de la BOR
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spermă, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
17 iun, 2014
Părintele Alcoolie
Stimaţi credincioşi, vedeţi că mâine vin să vă miruiesc. Tarifele sunt după cum urmează:
1. 100 de lei - Evanghelia, patrafirul, crucea şi mâna dreaptă, plus bonus de tămâiere all-inclusive;
2. 80 de lei - Patrafirul, mâna dreaptă şi şomoiogul de busuioc cu care vă dau în freză;
3. 50 de lei - Patrafirul şi crucea plus mâna stangă cu care mă scarpin la boaşe;
4. 20 de lei - Doar patrafirul, zgârciţilor. Să nu vă imaginaţi că intraţi în rai cu banii ascunşi în chiloţi;
5. 10 lei - Vă dau să pupaţi salamul bărbos, că altceva nu meritaţi, tăntălăilor;
6. 5 lei - Îmi şterg posteriorul cu mutrele voastre diforme;
7. Moca - Să mergeţi la biserică să vă agheasrnuiască părintele Coşmelie, sărăntocilor.
17 iun, 2014
Părintele Pazvante
Fiilor, vă prezint ghidul de mântuire rapidă al părintelui Pazvante.

Iată principalii paşi:
1. Intraţi în biserică facând semnul sfintei cruci şi rostind „Eu pup poala popii, popa pupă poala mea”;
2. Pe furiş, vă îndopaţi cu sarmalele furate din mâinile babei de lângă voi;
3. Vă spălaţi pe dinţi cu agheasmă pentru că va trebui sa língeţí icoanele din biserică. Ideea e să nu mai aveţi resturi de sarmale pe dinţi, astfel încât să nu le îmbăloşaţi;
4. Intraţi în altar şi cotizaţi la buzunarul meu pentru că altfel nu vă permit să molfăiţi ciolanele profanate (a.k.a. sfintele moaşte);
5. După ce în prealabil v-am dat lumină de sub sutană, vă îndepărtaţi împărţind coate şi pumni babelor si ortonauţilor zeloşi;
6. La sfârşit, cu o satisfacţie imensă că aţi putut molfăi sfintele moaşte ale Ciocănitoarei Woody şi aţi reuşit să ieşiţi pe poarta bisericii, plini de evlavie, începeţi să trageţi rafale de băşíní cu stropi, pentru a vă demonstra dreapta credinţă.

Ghidul de mântuire rapidă al părintelui Pazvante nu poate da greş. Efect duhovnicesc garantat.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ