Un oficial FIDESZ trage un semnal de alarmă asupra pericolului unui „CALIFAT EUROPEAN UNIT”

| 01 sep, 14:45

A devenit clar că politica Uniunii Europene privind migraţia a eşuat, iar acum oamenii ar trebui să se întrebe dacă vor să-şi vadă nepoţii trăind într-un 'califat european unit', a declarat marţi Antal Rogan, liderul grupului parlamentar al FIDESZ, partidul aflat la guvernare în Ungaria, atrăgând totodată atenţia că în această criză a refugiaţilor este ameninţată 'însăşi existenţa Europei creştine', relatează MTI şi Reuters.

"Ne-am dori ca nepoţii noştri să crească într-un califat european unit? Răspunsul meu este nu", a declarat el într-un interviu pentru cotidianul proguvernamental Magyar Idok, fost Napi Gazdasag.

Rogan i-a criticat pe liderii europeni, inclusiv pe preşedintele Comisiei Europene Jean-Claude Juncker, pentru ceea ce el consideră a fi atitudinea îngăduitoare faţă de imigraţie.

"Va fi prezent dl Juncker la înmormântarea imigranţilor ilegali care au murit în camionul (găsit săptămâna trecută în Austria)? Pentru că afirmaţii iresponsabile ca ale sale le permit traficanţilor de fiinţe umane să profite de pe urma unor oameni nefericiţi", a spus reprezentantul FIDESZ.

Dacă statele de frontieră ale UE nu protejează graniţele, iar toţi imigranţii economici pot intra fără restricţii în Spaţiul Schengen, atunci libertatea de mişcare în cadrul UE va fi ameninţată, a afirmat el pentru respectiva publicaţie. De aceea parlamentul ar trebuie să permită guvernului să protejeze frontierele prin toate mijloacele posibile, a adăugat el.

Ungaria va aproba solicitări de azil numai din partea persoanelor eligibile, iar cei care vin din ţări considerate ca fiind sigure, precum Serbia, nu ar trebui să se aştepte să fie lăsaţi să treacă, a mai spus Rogan.

Sute de imigranţi furioşi au protestat marţi în faţa Gării de Est (Keleti) din Budapesta, după ce aceasta a fost închisă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ