Un pas uriaș făcut în medicină: leacul contra orbirii! Cum funcționează tratamentul revoluționar?

| 16 apr, 17:58

O echipă de cercetători britanici susține că un tratament bazat pe celule stem poate vindeca orbirea. Persoanele care suferă de această afecțiune pot spera că-și vor recăpăta vederea, susțin specialiștii care au descoperit tratamentul. Acum există o speranță pentru milioane de oameni cu probleme. Iar demersul acesta din medicină le poate reda bucuria de-a trăi și de-a descoperi viata de zi cu zi.

Metoda inovatoare presupune injectarea de celule stem în zona retinei și se adresează pacienților care suferă de retinopatie sau retinită pigmentară, așa cum mai e cunocută.

Practic, noul tratament cu celule stem le întinerește vederea, potrivit cercetătorilor britanici. În prezent, nu există niciun tratament împotriva retinopatiei, dar noua procedură se dorește a fi una revoluționară.

Tratamentul presupune crearea a miliarde de celule stem într-un laborator. Este o metodă revoluționară pentru că acestea au capacitatea de a se transforma în alte tipuri de celule, în funcție de locul în care acestea sunt plasate în organism.

Un milion de celule stem ar urma să fie injectate în partea din spate a ochiului pacientului care suferă de retinopatie. Odată ajunse acolo, se transformă în noi celule sensibile la lumină și le pot înlocui pe cele pierdute, adică cele care asigurau vedere optimă.

Testele pe trei pacienți, doi bărbați și o femeie, au oferit rezultate remarcabile, susțin cercetătorii.

În cât timp pot spera pacienții la rezultate notabile?

Înainte de a le fi injectate celulele stem în retină, cei trei pacienți puteau citi doar literele de dimensiuni mari de pe o diagramă specială. După numai 18 zile, vederea li s-a îmbunătățit semnificativ și au putut citi și literele mai mici, pe care anterior le vedeau în ceață.

Unul dintre pacienți a realizat progrese atât de mari încât nu mai poate fi considerat orb. Femeia, de asemenea, susține că poate acum observa obiectele din farfurie, pentru prima dată în ultimii ani.

Cercetătorii susțin că progresele sunt remarcabile. "Suntem, evident, foarte încântați. Trebuie să ținem cont că acestea sunt rezultatele prelevate doar de la trei pacienți, suntem încă la început, dar reacția oftalmologilor a fost foarte încurajatoare", a spus Olav Hellebo, reprezentantul firmei britanice ReNeuron, care a dezvoltat tratamentul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ