Un pic de ipocrizie: Liberalii „uita” ca ei au cerut candidaturi separate la europarlamentare

| 22 apr, 2013

Președintele PNL știa bine, îi era clar faptul că PSD și PNL nu pot și nu vor candida împreună la europarlamentare, nu a aflat acest lucru de la televizor sau din declarațiile lui Ponta.

Crin Antonescu pare iritat de faptul că Victor Ponta a declarat clar și fără echivoc că PSD și PNL vor candida separat la alegerile europarlamentare de anul viitor, afirmând că i-ar fi plăcut ca acest lucru să fie discutat înainte în USL.

Antonescu pozează iarăși în victimă în relația cu Victor Ponta. Președintele PNL știa bine, îi era clar faptul că PSD și PNL nu pot și nu vor candida împreună la europarlamentare, nu a aflat acest lucru de la televizor sau din declarațiile lui Ponta. Însuși Antonescu cu gura lui a declarat acest lucru, încă de la finalul anului trecut, într-un interviu acordat Agerpres:

„Din punct de vedere formal, legal, există posibilitatea unei liste comune şi la alegerile europarlamentare, urmând ca după ce aceste alegeri au loc aleşii PSD de pe lista comună să meargă în grupul socialist, aleşii liberali la grupul liberal“, a afirmat Antonescu în cadrul unui interviu acordat Agerpres.

Şeful liberalilor a lăsat, însă, să se înţeleagă că are alte planuri.

„Eu cred însă că, pe cât putem să estimăm şi acum, pentru că mai sunt aproape doi ani sau un an şi jumătate până în vara sau primăvara lui 2014, este mai probabil să candidăm pe liste separate cu acel prilej, care să identifice şi mai bine profilul, doctrina şi programul fiecărei formaţiuni“, a explicat liderul PNL.

Crin Antonescu nu este singurul liberal care era conștient de faptul ca PSD și PNL vor candida separat la anul la alegerile pentru Parlamentul European. Europarlamentarul PNL Renate Webber, tot în urmă cu un an, spunea: Eu am înțeles că de la bun început asta a fost decizia, ca pentru europarlamentare să se mearga separat. De la momentul constituirii USL, așa am înțeles, s-a luat decizia să se meargă împreună până la europarlamentare, tocmai pentru că sunt grupuri politice distincte. Știu că la acea dată, în momentul în care s-a spus că vor fi liste comune în general, întrebarea mea a fost 'bun, și ce vom face pentru europarlamentare?' și aceea a fost înțelegerea mea că vor fi liste separate”.

Așadar din aceste declarații reiese nu doar că liberalii știau că se va candida pe liste separate și că această decizie a fost convenită la momentul formării USL, ci și că ei au fost cei care au promovat această idee.

Luând în calcul aceste lucruri, nu înțeleg de ce Crin Antonescu trebuie să facă o dramă din toată această discuție.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ