Un post care transmite şi în România a plătit 1,3 miliarde de euro pentru Jocurile Olimpice

| 30 iun, 12:58

Postul Eurosport, deținut de Discovery Communications, a preluat drepturile de difuzare TV și pe toate platformele în Europa, pentru Jocurile Olimpice din perioada 2018 – 2024 (două de vară, două de iarnă), într-o tranzacție uriașă ce se ridică la 1,3 miliarde de euro, pentru toate cele 50 de țări și teritorii din Europa.

Discovery și-a luat angajamentul ca, pe durata competiției, să transmită un minim de 200 de ore din cadrul Jocurilor Olimpice și 100 de ore din cadrul Jocurilor Olimpice de Iarnă pe canale TV libere la retransmisie. Ceea ce înseamnă că orice post liber la retransmisie din România va putea negocia cu Eurosport difuzarea celor mai importante competiții sportive de la Jocurile Olimpice din perioada 2018 – 2024. „Discovery va sublicenția o parte din drepturi în mai multe piețe din Europa”, mai anunță compania, conform paginademedia.

Pentru Olimpiada din 2016, de la Rio,  TVR are drepturile exclusive pentru țara noastră.

„Discovery și Eurosport aduc cea mai amplă acoperire de până acum, ajungând la peste 700 de milioane de telespectatori din Europa. Acoperirea asigurată de Discovery și Eurosport va fi extinsă prin acces la canale libere la retransmisie și prin intermediul unor parteneriate inovatoare cu furnizori de conținut și distribuitori, care vor aduce Jocurile Olimpice mai aproape de telespectatori”, anunță reprezentanții Discovery.

Thomas Bach, Președintele Comitetului Olimpic Internațional, a declarat: „Parteneriatul dintre Discovery și Comitet este extrem de important și suntem bucuroși să avem Eurosport alăturide noi, ca gazdă a Jocurilor Olimpice la nivel European. Acest acord va asigura o acoperire completă a Jocurilor Olimpice în Europa, incluzând garanția accesului extins, prin intermediul canalelor TV libere la retransmisie disponibile în toate teritoriile. (…) De asemenea, Discovery și Eurosport au încheiat un parteneriat cu Comitetul Olimpic Internațional în vederea dezvoltării canalului Olympic Channel în Europa.”

Parteneriatul include ediția a XXIII-a a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la PyeongChang din 2018 și ediția a XXXII-a a Olimpiadei de la Tokyo din 2020, precum și Jocurile Olimpice din 2022 și 2024 ale căror orașe-gazdă încă nu au fost anunțate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ