Un procuror a fost prins luând mită jambon, ulei şi făină

| 24 oct, 2014

Procurorul Valentin Cârstea, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Caraș Severin, a fost monitorizat de anchetatorii anticorupție după ce au apărut informații legate de posibile fapte de corupție.

Acesta și predă la Facultatea de Drept a Universității Europeane Drăgan din Lugoj, unde este conferențiar din 1994. În schimbul a diverse atenții din partea unui student – ulei, făină, un jambon de porc – l-a trecut pe acesta la mai multe examene, chiar dacă respectivul nici măcar nu a trecut prin universitate, relatează pressalert.ro.

Flagrantul a fost făcut în Reșița, ancheta fiind în plină desfășurare. Valentin Cârstea este procuror din 2005 și în 2009, CSM a fost de acord cu numirea sa ca și șef al Secției urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Caraș Severin. Vom reveni cu amănunte.

Cârstea a fost audiat mai multe ore în sediul DNA pentru “atenţiile” primite de-a lungul timpului de la student, valoarea burilor primite ajungând la 2.000 de euro. Pe lângă rezolvarea examenelor pentru cumpărătorul de influenţă, procurorul Cârstea este acuzat şi că, în mod ilegal, a dat o soluţie într-un dosar la intervenţia aceluiaşi cumpărător de influenţă. La final, s-a decis cercetarea lui Cârstea în libertate sub control judiciar.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ