Un sfert din maşinile vândute de Renault în Franţa au fost modele Dacia

| 02 iun, 2014

Vânzările de autoturisme Dacia în Franţa au înregistrat o creştere anuală de 27% în perioada ianuarie - mai 2014, acesta fiind cel mai mare avans procentual înregistrat de o marcă auto pe piaţa franceză, arată datele publicate, luni, de Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile.

Un număr de 47.199 autoturisme marca Dacia au fost vândute în primele cinci luni din acest an, acestea reprezentând aproximativ un sfert din cele 193.846 autoturisme vândute în total de grupul Renault pe piaţa franceză.

Piaţa auto franceză a înregistrat în perioada ianuarie-mai 2014 o creştere de 3%, un număr de 762.141 de autoturisme fiind înmatriculate în Franţa.

În luna mai a anului în curs, 7.564 de autoturisme noi marca Dacia au fost înmatriculate în Franţa, în creştere cu 10,8% faţă de perioada similară din 2013.

În mai, piaţa auto franceză a înregistrat o creştere de 0,1% a vânzărilor de maşini noi, până la 148.573 unităţi, comparativ cu perioada similară din 2013, un semn că cererea de maşini se stabilizează pe una din pieţele cele mai lovite de scăderea vânzărilor în Europa.

Comitetul Constructorilor Francezi de Automobile a anunţat că, luna viitoare, ar putea revizui în creştere datele privind evoluţia vânzărilor auto în acest an. În prezent, CCFA se aşteaptă la un avans al vânzărilor de 1% în 2014.

Principalii producători auto francezi, PSA Peugeot Citroen şi Renault Group, au raportat majorarea vânzărilor cu 3,9% şi, respectiv, 9%, în timp ce, luna trecută, vânzările Volkswagen au urcat cu 0,9%.

Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Tag-uri: dacia, Logan, renault, sandero
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ