Un sfert din monedele virtuale Bitcoin sunt blocate: Posesorii fie şi-au pierdut parola, fie nu mai deţin cheia privată

| 20 dec, 21:06

Multiplele masuri de securitate folosite de Blockchain, tehnologia care sta la baza monedei virtuale, fac aproape imposibila accesarea a aproape un sfert din monedele Bitcoin generate, fiind deja celebru cazul unui galez care si-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care in ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari, scrie News.ro.

 

Conform Chainanalysis, o companie care monitorizeaza transferurile monedelor virtuale cu ajutorul asa-numitor portofele electronice, 23% din toata masa de Bitcoin este blocata sub multiplele straturi de securitate.
In total, se estimeaza ca sunt blocate 3 milioane de monede care valoreaza, la valoarea actuala, aproximativ 52 de miliarde de dolari.
Victimele sunt persoane care fie si-au pierdut parola, fie nu mai detin cheia privata a sistemului folosit pentru minare. In cazul in care posesorii nu recupereaza parola si cheia privata, monedele sunt pierdute definitiv, neexistand alte mijloace de recuperare.
Un caz celebru deja este cel al lui James Howells, un galez care si-a aruncat harddisk-ul calculatorului folosit pentru minarea a 7.500 de monede Bitcoin, care in ziua de azi ar fi valorat 131 de milioane de dolari.
Aruncand harddisk-ul, acesta a pierdut asa-numita cheie secreta de identificare si nu poate dovedi ca este posesorul de drept al monedelor respective. In prezent, Howells asteapta permisiunea autoritatilor locale pentru a cauta la groapa de gunoi, in speranta ca harddisk-ul, daca va fi gasit, va si functiona.
Problema vine chiar din marele avantaj pe care moneda virtuala il promite: eliminarea intermediarilor.  Neexistand o banca ce tine evidenta, utilizatorul este singurul care detine mijloacele (parola si cheia secreta) de probare a posesiei.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ