Un sindicat din TVR cere Guvernului să mărească taxa TV pentru a putea transmite Euro 2016

| 01 apr, 20:18

Liderul Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor din TVR, Dragos Bocanaciu, i-a scris premierului Victor Ponta cu rugămintea ca Guvernul să mărească taxa TV, astfel încât TVR să aibă bani pentru transmisia Euro 2016.

 

"Domnule Prim Ministru, vreau sa va rog ca sa luati in calcul ca in acest moment exista, teoretic si practic, o singura forta capabila sa ajute TVR sa isi indeplineasca misiunea de serviciul public. Si aceasta forta este Guvernul Romaniei. Practic, va rog sa luati foarte serios in calcul ca, din taxa TV de 4 lei, 50 de bani, adica 12%, se duc direct in buzunarele celor care o colecteaza, ca din restul banilor alte 5 procente se duc lunar pe costul utilitatilor si aproape 1 milion de euro este virat in fiecare luna la bugetul de stat pentru CAS, impozite etc.", spune Dragos Bocanaciu in scrisoare.
El ii cere lui Victor Ponta ca Executivul sa modifice, prin Hotarare de Guvern cuantumul taxei TV si comisionul perceput la colectare.
"O taxa TV universala, fara posibilitatea de renuntare, o indexare cu 50 de bani a acestei taxe si un comision de colectare stabilit prin lege la 5%, ar aduce TVR un plus de aproape 2 milioane de euro lunar, bani care ar putea fi folositi pentru plata datoriilor la fisc, achizitionarii pachetului "free to air" (liber la retransmisie, n.r.) la Euro 2016 si a celorlalte competitii majore din anii urmatori, precum si realizarii unor programe de calitate incepand din aceasta vara, care sa justifice aceste masuri", sustine Dragos Bocanaciu.

Citeşte şi: TVR propune Guvernului prelungirea transmisiei analogice

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ