Un sondaj comandat de PNL îi poziționează pe liberali peste PSD în preferințele alegătorilor

| 14 mar, 13:36

PNL se află pe primul loc în opţiunile alegătorilor pentru alegerile europarlamentare, cu peste 3 procente în faţa PSD, potrivit unui sondaj realizat la comanda liberalilor, la sfârşitul lunii februarie - începutul lunii martie şi care a fost prezentat, joi, în Biroul executiv al PNL, au precizat pentru News.ro surse din partid.

De asemenea, conform sondajului, creşte şi numărul alegătorilor care spun că sigur merg la vot.

Astfel, potrivit rezultatelor sondajului, intenţia de vot pentru alegerile europarlamentare din 26 mai este următoarea: PNL – 27,9%;
PSD – 24,6%; USR-PLUS – 16%; Pro România – 6,7%; ALDE – 11,8%.

Rezultatele înregistrează creşterea PNL în opţiunile electoralului, din noiembrie anul trecut până în martie, cu peste 4 procente, dar şi ALDE are o creştere de 2,6%.

În acelaşi timp, potrivit cercetării sociologice, românii cred în proporţie de 78% că ţara se îndreaptă într-o direcţie greşită şi doar 16,3% spun că direcţia este bună.

De asemenea, a crescut cu 7% numărul celor care spun că în mod sigur vor merge să voteze la alegerile europarlamentare, prezenţa estimată la urne fiind de 36-40%. 

În 2014, prezenţa la vot la alegerile europarlamentare a fost de 32,44%.

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ