Unde a fost Iohannis de Sfânta Maria? Nicăieri

| 17 aug, 2014

Klaus Iohannis candidat. Klaus Iohannis, candidatul cel mai probabil la prezidenţiale din partea Dreptei, a lipsit cu desăvârşire de la orice fel de ceremonie, slujbă sau eveniment organizat cu ocazia praznicului Adormirii Maicii Domnului.

Sfânta Maria. Sfânta Maria Mare este una din cele mai importante sărbători la români. Atât catolicii cât şi ortodocşii români sărbătoresc această zi. Milioane de Marii şi Marini îşi sărbătoresc onomastica împreună cu cei dragi, în timp ce zeci de mii de pelerini ajung pentru slujbe la mănăstirile din Moldova, Argeş sau Transilvania.

Semnificaţia zilei pentru cineva care vrea să ajungă preşedintele tuturor românilor ar trebui, în mod normal, să fie deosebită. Fără a fi vorba despre un interes electoral - totuşi alegerile sunt programate la sfârşitul toamnei – trebuie să admitem că prezenţa politicienilor la astfel de evenimente este binevenită. Sentimentul public de apartenenţă la grupul celor care simt ceva de ziua Adormirii Maicii Domnului trebuie, într-un fel sau altul, să se regăsească şi la cei care au ambiţia şi dorinţa de a-i reprezenta pe români.

Citește și: Iohannis RECUNOAŞTE că dă raportul în faţa nemţilor

Klaus Iohannis candidat. Iohannis se poartă ca şi cum nu ştie în ce ţară candidează. Primarul Sibiului a ales ca de Sfânta Maria Mare să se întâlnească cu o delegaţie de germani la sediul primăriei urbei pe care o păstoreşte. Putem să tragem următoarele concluzii. Locul lui Iohannis este la Sibiu. Acolo îi place. Cum nu se poate muta capitala ţării la Hermannstadt este mult mai probabil ca Iohannis să nu ajungă la Cotroceni.

Mai mult decât atât, Iohannis nu a transmis nici un mesaj de Sfânta Maria românilor şi ignoră în continuare tradiţiile şi valorile naţionale. Nici măcar sărbătorirea tricentenarului de la martiriul Sfinţilor Brâncoveni nu a fost suficient să-l scoată pe Iohannis din confortul de a nu spune nimic.

Citește și: Iohannis se poartă cu Băsescu precum slujitorul cu stăpânul

Dacă va continua în acest stil se prea poate ca picajul în sondaje să fie foarte dureros pentru cel care se vrea unificatorul Dreptei din România.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
18 aug, 2014
BOR Breaking News
Fiindcă nu are încredere în băncile de spéŕmã, un preot a decis să-şi ţină spéŕma în sfântul potir

O consecinţă directă a crizei este că tot mai puţini oameni au încredere în bănci, inclusiv băncile de spéŕmã, arată un sondaj recent. Astfel, un preot inventiv a decis să-şi păstreze spéŕma în sfântul potir, departe de privirile curioase ale credincioşilor sau de eventualele enoriaşe care poftesc la boaşele părintelui.

“Să-mi depun spéŕma la bancă ? Aţi înnebunit ? Nu mi-aş depune nici măcar banii pe care-i obţin prin jupuirea fraierilor care vin să-mi asculte sporovăiala duminicală.” a spus părintele Maricel Pedofileanul. “Ăia de la bancă sunt nişte incapabili, poţi să te trezeşti că îţi pierzi în câteva clipe spéŕma de-o viaţă. Eu fac muncă manuală la fiecare rugăciune, nu vreau să mă trezesc că pleacă vreunul cu toată averea mea într-o valiză.”

Pe de altă parte, există preoţi care aleg să-şi păstreze spéŕma în cădelniţă sau în sticlele cu vin liturgic: “Credincioşii sunt de-a dreptul înnebuniţi după vinul liturgic. Într-adevăr, unii se mai întreabă din când în când de ce are gust bizar şi consistenţă cleioasă, dar le spunem că acest lucru se petrece datorită credinţei noastre bimilenare, vii şi nealterate. Intenţionăm ca în viitorul apropiat să introducem în parohii moaşte marinate în spéŕmã, dar acestea vor fi rezervate enoriaşilor premium, acelora care ne fac reclamă pe net sau postează pe Facebook citate din Arsenie Boca, Ilie Cleopa, Iustin Pârvu şi Petre Ţuţea.”
18 aug, 2014
POPESCU
Pupați-l mai subtil pe ponta !
Individul care a scris "articolul" nu este decât o simplă unealtă a lui Ponta , da' una simplă de tot . De genul bețișorului de curățat urechile ...
18 aug, 2014
romi
ipocrizie
Veti alege un presedinte onest, care nu face parada de sentimente (poate chiar a fost la bserica fara ziaristi pe urme) sau vreti sa alegeti un prefacut care se da bine cu multimea si cu presa pana trece hopul?
Pacat de tineretea autorului prost folosita.
18 aug, 2014
Gigel
Circoteca ortodoxa
Daca cineva nu se amesteca in balamucul la care noi ortodoxii ii zicem pompos " sarbatorirea adormirii Maicii Domnului" musai ca are o problema!! Are ceva inghesuiala, tiganime, babe umbland in patru labe in jurul bisericilor, pierde-vara prin multime asteptand vreo pomana de undeva, etc, cu vreo "sarbatoare religioasa"? Auzi la iel "trebuie să admitem că prezenţa politicienilor la astfel de evenimente este binevenită" ! Daaa, Ponta simte ca mine, gandeste ca mine, ie solidar cu mine, etc! Singura problema este ca, legat de prezenta lui Ponta la asemenea "manifestari ortodoxe" eu simt o mare greata!
17 aug, 2014
elly
Iohannis de Sfânta Maria
Romanii nu vad ca acest neamt isi vede numai de interesele lui si a comunitatii germane, nici nu se intereseaza de romani.iar romanii vor sa-l aleaga presedinte!!! Am fi din nou niste"prosti" sa alegem un om de nimic! care nu tine la romani. tot asa nu vom mai putea scapa de el, ca de Basescu.
Romani!! alegeti un roman adevarat, un ortodox sau catolic, cu frica de Dumnezeu.
18 aug, 2014
Dima
replica
observ ca doriti ca presedinte un teolog,,,,el are frica cea mai mare..credeti ca el a r conduce cel mai bine?
18 aug, 2014
Dima
despre calitatile unui eventual presedinte
cineva...poate sa fie cel mai bun credincios, sa aibe cea mai mare frica de Dumnezeu, dar sa nu fie capabil sa ia cele mai adecvate decizii, in functia de conducator al unui stat, nu cred ca credinta ar fi criteriul cel mai nimerit

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ